Kesätyö kuntakehityksessä oli Annille hyvä kokemus

Viimeksi muokattu: 1.7.2024

Mikäpä sen parempaa kuin pitkään odotetun loman saapuminen. Vaikka olisihan se kiva ollut lomailla edelliset neljä viikkoa, niin vielä parempaa oli satsata tulevaisuuteen, tienata siinä sivussa rahaa ja kerryttää omaa osaamista. Työt on suurilta osin nyt tehty ja loma häämöttää edessäpäin, mutta ennen varsinaista kesälomaa minulla oli mahdollisuus tutustua Mäntsälän kuntakehityksen työn arkeen kesätyöntekijänä. Olin onnekas tullessani valituksi, sillä sekä ilmapiirin että työnkuvan vuoksi voin rehellisesti sanoa, että kokemus oli ehdottomasti yksi parhaista.

Uusi tulokas talossa herättää luonnollisesti ihmetystä. Myös ulkona on moni saattanut epäluuloisesti ihmetellä nähdessään minut huomioliivi ylläni. Sekä kunnantalolla että ulkosalla sain vastaantulijoilta monesti uteliaita katseita, mutta myös hyvät huomenet toivotettiin puolin ja toisin. Ja sitä paitsi jo heti ensimmäisenä työpäivänä minut otettiin hyvin vastaan osaksi joukkoa.  Hyvä ja ystävällinen ilmapiiri päivittäin tekee ihmeitä. Kiitos suuresti siitä!

Usein sain olla ensimmäisenä työpaikalla jo ennen aamuseitsemää. Hiljaisessa toimistossa on mukava suunnitella päivän aikataulu ja työtehtävät. Päivät täyttyivätkin erilaisista tehtävistä sekä sisätiloissa että ulkona. Ei Kunnantalolla ainoastaan istuta kahvilla, vaikka sekin kuuluu työnkuvaan 😊. Ehkä mieleenpainuvin osuus tämän kesän työurakassa oli sen monipuolisuus. Itselleni tuli yllätyksenä, että myös siisti toimistotyö vaati myös läsnäoloa muuallakin. Itse pääsin ulos kartoittamaan esimerkiksi puistonpenkkejä tai pyörätelineitä. Ehkä välillä arkistossa ahertaminen tai kuumassa ulkoilmassa kävely itikoiden syöttinä ei ollut ihan lempipuuhaa, oli se silti kokemisen arvoista. Toisaalta sain välillä seurata kokouksia, työskennellä tietokoneella radiota kuunnellen tai vain tarkistaa mahdollisesti alakertaan tullut posti. Vaikka näin nuorena ihmisenä kokemusta ei ole vielä ihan kaikesta, oli tämä työ todella antoisa. Olen melko varma, että panokseni ei mennyt hukkaan niin omalta kuin muidenkaan osalta. Se saikin pohtimaan, että mikä tahansa työ on aina kunnioituksen arvoista. Sen huomaa erityisesti silloin, kun sen itse kokee tai pääsee näkemään arkea konkreettisesti myös sivustakatsojan roolissa. Kaikenlaista kokemusta aina vastuun ottamisesta omatoimisuuteen sekä postin hakemisesta rikkaruohojen nyppimiseen on syytä pitää arvossa. Eihän sitä turhaan aherreta töissä.

Kaikista mahdollisista työtehtävistä kannattaakin ottaa kaikki irti, nimittäin koskaan ei tiedä, mitä uutta oppii. Kesätyöt tarjoavatkin tällaisen mahdollisuuden, vaikka kyse ei aina olisikaan kunnan tarjoamista toimistotöistä. Jos uskaltaa kysyä, saattaa saada pikaopastuksen ammattilaisen työhön.

En ehkä saanut sitä kuuluisaa uimahallia Mäntsälään rakenteille, mutta sen sijaan sain jotakin vielä arvokkaampaa: tietoa, taitoa ja tietenkin uusia kokemuksia.  Olen melko varma, että nämä viimeiset neljä viikkoa eivät hevillä unohdu.
Ihanaa kesää kaikille!

Kuvissa tämän kesän työpaikka sekä toimistoikkunan näkymät.