Mitä ihmettä 2024! -elämystapahtuma Mäntsälässä

Viimeksi muokattu: 19.4.2024

MITÄ IHMETTÄ 2024! -elämystapahtuma lauantaina 25.5.24 Mäntsälän keskustassa kutsuu viettämään ihanaa kevätlauantaita! Kaunis jokiranta Kirsikkapuistoineen, konserttilava ja monipuolinen kulttuurimäki tarjoavat elämyksellistä tekemistä ja kokemista kaiken ikäisille iltapäivästä myöhäiseen iltaan, klo 15-22.

KONSERTTILAVALLA KLO 17.30 – 22

Tapahtuman päälavalla esiintyy joukko suomalaisen musiikkielämän eturivin artisteja. Mahtavasta menosta vastaavat nuorten suosikki Hugo, legendaariset Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden vangit sekä suomalaisen pop-taivaan kirkkain tähti Anna Puu yhtyeineen. Mukana myös Mäntsälän oma tubettajasuosikki Basu!

HUGO eli porvoolainen Henrik Ollas on lahjakas pop ja r&b -artisti sekä suosittu tiktokkaaja. Suuressa nosteessa oleva HUGO julkaisi tammikuussa 2024 kauan odotetun viidennen sinkkunsa Sun puolesta. Hugon viime keväänä julkaistua singleä ”Taulut” on kuunneltu Spotifyssa jo yli 14 miljoonaa kertaa.

Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden Vangit: Menneisyyden vangit -yhtye perustettiin vuonna 1991, kun kaksi suosittua artistia Virve Rosti ja Freeman tapasivat sattumalta ja päättivät yhdistää voimansa. Yhteistyön tuloksena keikoilla saadaan nauttia lukuisista Suomen rakastamista klassikkokappaleista.

Anna Puu tunnetaan yhtenä Suomen arvostetuimmista pop-artisteista. Palkittu muusikko on nauttinut heti esikoislevystään lähtien niin kriitikoiden suosiota kuin kaupallista menestystä. Annan ohjelmistosta löytyy koko kansan rakastamia klassikkobiisejä, striimihittejä sekä radiokanavien kestosuosikkeja.

Päälava sijaitsee jokipuiston tuntumassa, Jäähallin vieressä.

Konsertteihin on vapaa pääsy!

MUU OHJELMA KLO 15 ALKAEN:

JOKIRANNAN KIRSIKKAPUISTO

Jokirannassa vietetään kaunista kevätpäivää rennon yhteisen puistopiknikin merkeissä. Ohjelmaa kaiken ikäisille;  musiikkia, sirkusta ja muita esityksiä, liikuntapisteitä ja muita aktiviteetteja, eri alojen esittelyjä sekä herkkuja ja makumatkoja muihin kulttuureihin. Myynnissä myös erilaisia ajankohtaisia tuotteita paikallisilta tuottajilta.

Suomen koiraystävällisimmässä kunnassa on myös yksi alue puistossa varattu erityisesti koirapiknikille. Perheen pienimmille on iltapäivän ohjelmassa musiikkia ja muuta ohjelmaa ja puuhaa.

Alueelle ja aktiviteetteihin vapaa pääsy!

KULTTUURIMÄKI

Kulttuurimäellä kivenheiton päässä jokirannasta on luvassa kulttuurihifistelyä laatutietoisille. Monipuolinen kattaus musiikkia ja muita esityksiä historiaa huokuvassa Kulttuurimeijerissä ja sen piha-alueella, valikoitu ohjelmisto elokuvia a la Cine Mäntsälä, kansanvälisestkin palkitun Authors’ Distillery -tislaamon tasting-kierroksia, veden kielelle tuovia makumatkoja ja ilahduttavia yllätysnumeroita.

Valtaosaan ohjelmasta vapaa pääsy!

HEIKKI VARJAN KOTIATELJÉ

Heikki Varjan kotiateljéessa Vanhan Lahdentien varrella voit tutustua viehättävään ja ainutlaatuiseen kuvanveistäjän ateljé-tilaan ja kotipihan veistospuistoon. Esillä työtilassa on taiteilijan tekemiä luonnoksia, kipsivaluja ja valmiita töitä uran eri vaiheista. Ateljé on hyvin säilynyt ja on pitkälti siinä tilassa, mihin se jäi hänen kuoltuaan äkillisesti vuonna 1986: tuntuu kuin kuvanveistäjä olisi lähtenyt vain piipahtamaan jossakin. Heikki Varja asui perheineen Mäntsälässä ja teki työtään omassa ateljeessaan yli kolmekymmentä vuotta 1950-luvulta lähtien aina kuolemaansa saakka. Varjan teoksia on useissa julkisissa tiloissa ja kokoelmissa eri puolilla Suomea.

Vapaa pääsy!