Sivuosassa Mäntsälä, pääosassa sinä – ja me

Viimeksi muokattu: 30.11.2023
Tervetuloa Mäntsälään, rauhallisen maaseudun ja dynaamisen kaupunkielämän välimaastoon. Täällä elämä on ihmisen kokoista ja jokaisella asukkaalla on väliä. Meillä et huku massaan.

Uskomme arkeen, joka on sovitettu hallittavaksi. Elämään, jonka kulkua pääset itse määrittämään niin paljon kuin mahdollista. Aktiivinen tekeminen ja mielenrauha. Meillä tarjolla on molempia.

 

Pa­ras­ta ar­kea ele­tään yh­des­sä

Tervetuloa paikkaan, jossa elämää eletään yhdessä: elinvoimaiseen keskustaan, jossa Tesla- ja traktorikuski moikkaavat toisiaan – yhteisöllisiin kyliin, joissa lämmin yhdessä tekemisen perinne on vielä voimissaan.

Täällä riittää tilaa tehdä ja touhuta ja yksinkin saa olla, mutta yksinäisyyttä ei tarvitse potea. Mäntsälässä voit harrastaa mitä mielit yhdessä tai yksin – tai rakentaa vaikka oman puuhamaan kotipiiriin. Meillä on lupa olla ja elää – omalla tavallaan.

Tule siis rohkeasti käymään ja tutustumaan! Ties vaikka saisit Kapinatorin markkinoilta lähituottajien maukkaiden herkkujen lisäksi uuden ystävän tai ainakin hyvän tuttavan.

Tervetuloa olemaan juuri ihana oma itsesi, pääosassa sinä – ja me!

Pa­ras arki on ta­sa­pai­noa

Arjessa kestävää ja tärkeää on tasapainoinen elämäntapa. Mäntsälässä se tarkoittaa ihmisen kokoisia palveluita, iloisia tapahtumia, rauhoittavaa luontoa, uusia ystäviä. Turvaa ja astetta stressittömämpää arkea. Kaikkea mitä arjelta kaipaa – aika sopivissa määrin.

Täällä luontosuhde voi hyvin ja lähikaupunkien sykkeeseen pääsee näppärästi niin junalla kuin autollakin – onhan Mäntsälä aivan Lahden ja Helsingin välissä.

Jokaisella meistä on oma juttunsa – haasteet ja ilonaiheet. Meidän tehtävämme on tarjota parhaat edellytykset omannäköisen arjen toteuttamiselle. Kun ydinpalveluihin voi luottaa, on helpompi keskittyä elämään juuri sillä tavalla kuin itse näkee parhaaksi.

Tervetuloa maistamaan mielenrauhaa – se tekee hyvää.

Pa­ras arki on vas­tuul­lis­ta

Välittäminen tuntuu hyvältä. Kun pidämme yhdessä huolta toisistamme ja ympäristöstämme, rakennamme hyvää ja kestävää arkea jokaiselle. Haluamme olla mukana edesauttamassa vastuullisia valintoja ja kantaa myös oman vastuumme kuntana.

Mäntsälä on osa hiilineutraaliin Suomeen tähtäävää HINKU-verkostoa, jossa tavoite on hillitä ilmastonmuutosta ja leikata päästöjä 80%  vuoden 2007 tasosta -vuoteen 2030 mennessä.

Kunta on myös mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas-kampanjassa, jossa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Hävikkiruokaa myymme edulliseen hintaan kouluruokailun yhteydessä ja hankinnoissa kestävä tuotanto ja hankintojen elinkaari huomioidaan monin eri tavoin.

Pienilläkin teoilla on mahdollista saavuttaa jotain suurta – yhdessä.

Eläinkuusikon elämää Nummisten kylässä.

Eläinkuusikon Tanja Paasonen eläimineen.

Kunnan keskeiset arvot, turvallisuus, osallistava yhteisöllisyys ja vastuullinen, kehittävä vire ohjaavat toimintaamme. Haluamme olla parhaan arjen paikkakunta, jossa on hyvä elää, työskennellä ja yrittää.

Astu peremmälle ja tutustu lisää!