Meillä palvellaan

Viimeksi muokattu: 17.10.2023
Meillä palvellaan, ihmisläheisesti ja ilman jonoja. Mäntsälästä löydät kaikki peruspalvelut kätevästi lähekkäin.

Mäntsälässä kaikki tärkeimmät palvelut löytyvät sujuvasti ja ilman jonoja kylämäisestä keskustataajamasta, jota halkoo kaunis jokireitti ulkoiluväylineen. Vehreät puistot, monipuoliset liikuntapaikat ja lähellä oleva luonto sekä lukuisat aktiiviset harrastusyhteisöt ja kulttuuritoimijat täydentävät hyvän arjen kokonaisuutta.

Parasta arkea perheille

Monet lapsiperheet ovat valinneet Mäntsälän kotipaikakseen. Kunnassa onkin panostettu erityisen paljon laadukkaisiin kouluihin ja monipuolisiin päivähoitomahdollisuuksiin. Päiväkodit ja alakoulut on rakennettu saman katon alle, mikä helpottaa perhearkea. Ajanmukaiset tilat, viihtyisä ja oppimista tukeva ympäristö sekä motivoitunut henkilökunta ovat valttejamme. Yläkoulun jälkeen voi opintietä jatkaa Mäntsälän lukioon tai ammatillista koulutusta tarjoavaan Keudaan. Meillä perhearki on hallittavaa, etätyöt sujuvat ja lapsilla on turvallista liikkua. Aikaa jää muuhunkin kuin paikasta toiseen ryntäilyyn.

Pa­ras­ta arkea varttuneemmille

Mäntsälä tarjoaa helposti saavutettavaa ja turvallista elämänpiiriä. Täällä yhdistyvät laadukas ja taloudellinen asuminen, hyvät peruspalvelut ja mahdollisuus harrastaa ja elää täyttä elämää välittävän yhteisön keskellä. Meillä et huku massaan!

Mäntsälässä asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen panostetaan. Mäntsälän sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään yhteistyössä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän kanssa ja vuoden 2023 alusta kuulumme hyvinvointialueeseen. Keskustaajamassa palvelee muun muassa oma terveysasema.

Hyvin hoidettujen kunnallisten palvelujen lisäksi Mäntsälässä toimii monipuolisesti yksityisiä palveluntarjoajia, ja täältä saa helposti kaiken toimivaan arkeen tarvittavan.

Tääl­lä ei huku mas­saan. Si­säl­lä ihan läi­käh­ti, kun naa­pu­ri ter­veh­ti spon­taa­nin läm­pi­mäs­ti. Nyt ol­laan jo hy­viä tut­tu­ja ja au­tel­laan puo­lin ja toi­sin.

- Marja, muutaman vuoden täällä asunut
Lapsia uimassa

Kuva: Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

Vireää vapaa-aikaa!

Olit sitten kulttuurinnälkäinen tai liikunnan parissa viihtyvä, Mäntsälässä on mahdollisuuksia harrastaa ja viettää aikaa.

Lähiluonto metsineen, vesistöineen ja retkeilypolkuineen tarjoaa parastaan vuoden ympäri. Mäntsäläjoen vartta myötäilevää valaistua reitistöä pitkin on mukava ulkoilla kesällä ja talvella. Kunnan alueella on muitakin suosittuja luontopolkuja. Mäntsälän pohjoisosassa kulkee Haukankierros, ja Kotojärvi on suosittu luonnonsuojelualue, jonne on retkeilijöitä varten rakennettu muun muassa laavuja.

Mäntsälässä voi liikkua myös rakennetuissa puitteissa, kuten keskustan urheilupuistossa, sen viereisessä jäähallissa tai kuntoportailla treenaten. Suosittuja urheilulajeja ovat muun muassa yleisurheilu, tennis, jääkiekko, jalkapallo, ratsastus ja frisbee-golf. Kaikille näille löytyy kunnasta erinomaiset puitteet. Urheilu- ja liikuntaseurat toivottavat uudet harrastajat lämpimästi mukaan toimintaan.

 

Keskustan kulttuurimäki elokuvateattereineen ja Kulttuurimeijeri -tapahtumakeskuksineen on elävän kulttuurin aktiivinen keskus. Kulttuurimeijerin ohjelmistossa on esimerkiksi musiikkia, lastentapahtumia, teatteri- ja tanssiesityksiä sekä luentoja. Elokuvateatteri Cinen ohjelmistossa on kaikki tärkeimmät ensi-illat, teemanäytöksia ja -tapahtumia.

Kulttuuripalveluihin kuuluvat myös kattavat kansalaisopiston ja kirjaston palvelut. Sepänmäen käsityömuseo ja Alikartanon museo houkuttelevat vierailijoita kauempaakin, ja myös Mäntsälän upea kirkko on ehdottomasti vierailun arvoinen! Aktiiviset yhdistykset, harrastajaseurat ja muut kulttuurialantoimijat täydentävät vireää vapaa-ajan tarjontaa.