Muuta kulttuuria

Viimeksi muokattu: 11.4.2022
maalausleirilla

Käsityöt

Mäntsälässä on vahvat käsityöperinteet, joista kertoo  Sepänmäen käsityömuseo ja monet nykyiset käsityöharrastuspiirit. Mäntsälän käsityökeskus tarjoaa monipuolisia kädentaidon ja käsityön kursseja sekä vapaata kudonta-aikaa. Mäntsälän kansalaisopistossa voi opiskella käsitöitä ja taidetta. Public Knitting on saanut myös suosiota neulojien kesken – heidän joukkoon voi liittyä neulomaan kirjastossa tai muissa julkisissa tiloissa.

Sirkus

Uudemmaksi vahvaksi taiteenmuodoksi on syntynyt erityisesti Ohkolan ja Hyökännummen alueella sirkusharrastaminen. Sirkus Siriuksen parissa harrastaa nykyisin lähes 200 harrastajaa vauvaikäisistä aikuisikäisiin.

Kesäistä kulttuuria

Mäntsälässä on monenlaista harrastaja- ja yhdistyspohjaista kulttuuritoimintaa, josta etenkin kesämatkailijat pääsevät nauttimaan. Esimerkiksi Öljymäen kesäteatterin jokavuotiset näytelmäproduktiot viihdyttävät heinä- ja elokuussa. Mäntsälän taideyhdistys järjestää säännöllisesti taidenäyttelyitä, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Lomalla Mäntsälässä pääset lisäksi kokemaan aitoa kylämarkkinatunnelmaa elokuisilla Maalaismarkkinoilla. Jos tanssijalkaasi vipattaa, niin Mäntsälän Suurlavalla järjestetään kesäisin tansseja kaksi kertaa viikossa.
Mäntsälän kirkko toimii tiekirkkona kesäisin. Kunnan ensimmäinen kunnantalo Pitäjäntupa ja Kirvun Museo sekä Viljamakasiini ovat kirkonmäellä ja kesäsunnuntaisin siellä voi vierailla tapahtumissa, tupakahvilassa ja tutustua Mäntsälän kotiseudun karjalaisperintöön.