Omatoimikirjasto

Viimeksi muokattu: 7.4.2022
Omatoimikirjasto tarkoittaa aukioloaikaa, jolloin kirjastossa voi asioida omatoimisesti varsinaisen palveluajan ulkopuolella. Omatoimiaikana kirjastosta ei saa asiakaspalvelua.
omatoimikirjaston kirjautumisyksikkö

Kirjautuminen omatoimikirjastoon

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee näyttämällä kirjastokorttia ja antamalla tunnusluvun ulko-ovella olevaan kirjautumisyksikköön  Tunnusluku on sama, jolla asioidaan verkkokirjastossa tai käytetään e-aineistoja. Tunnusluvun saa palveluaikana kirjastosta.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Jokaisen omatoimiaikana kirjastoa käyttävän on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortillaan. Lasten ei huoltajan seurassa tarvitse kirjautua erikseen vaan he voivat tulla sisään huoltajan kirjautumisen yhteydessä. Omatoimikirjastolla on omat käyttösäännöt, joihin asiakas sitoutuu kirjastokortin hankkiessaan ja käyttäessään omatoimikirjastoa. Alle 15-vuotiaiden kirjaston käytöstä on vastuussa hänen huoltajansa. Omatoimikirjaston käyttösäännöt (linkki käyttösääntöihin)

Mitä omatoiminen asiointi tarkoittaa?

Omatoimiaikana asiakkaiden on mahdollista lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää tietokonetta ja muita kirjaston asiakaslaitteita sekä lukea esim. lehtiä lehtisalissa. Varaukset on siirretty keltaiseen itsepalveluhyllyyn, josta omansa voi hakea saapumisilmoituksen mukana tulleella noutonumerolla. Omatoimiaikana ei ole mahdollista tulostaa, maksaa maksuja tai saada uutta kirjastokorttia, tietopalvelua tai opastusta laitteiden käytössä, ellei ole erikseen varannut opastusaikaa.

Tallentava kameravalvonta

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta ja tarkistuksia tilaan omatoimiaikana tekevät monitoimitalon vahtimestari ja Securitas. Yhteystiedot ongelmatilanteita varten löytyvät kirjaston sisääntuloaulan ilmoitustaululta. Kameravalvonnan reskiteriseloste on luettavissa täällä (linkki kunnan yhteiseen kameravalvonnan selosteeseen).