Tilat ja laitteet

Viimeksi muokattu: 31.5.2022
Täältä löydät tietoa kirjaston tiloista ja asiakkaiden käytössä olevista laitteista.
 • Mäntsälän kirjaston Ehnroos-huone

  Kirjastossa on näyttelytilaksi, hiljaiseen työskentelyyn sekä kokousten ja tilausten pitämiseen soveltuva Ehnroos-huone. 36 neliön huoneessa on pöytiä ja tuoleja. Istuimet voi järjestää n. 40 henkilön katsomoksi.

  Taidenäyttelyitä varten seinillä on kiskoihin kiinnitettyinä 20 ripustusnarua (yhteen naruun voi ripustaa kaksi teosta, joiden paino voi olla yhteensä max 10 kg). Näyttelytila pidetään avoinna kirjaston palveluaikoina, omatoimiaikana tilan ovi pidetään kiinni, ellei taiteilijan kanssa toisin sovita.

  Taiteilijat toimittavat infon ja/tai julisteen näyttelystään ja jaamme sen kirjaston tiedotuskanavissa sekä lisäämme tiedot näyttelystä kunnan tapahtumakalenteriin. Teosten ripustaminen ja näyttelyn purkaminen on taiteilijan vastuulla sovittuna ajankohtana. Kirjasto ei vakuuta näyttelyiden teoksia.

  Tilassa on myös pysyvä, kirjaston perustajan, rovasti Abraham Ehnroosin lahjoittaman kirjakokoelman osia esittelevä näyttely sekä Abraham ja Sofie Ehnroosin muotokuvat.

  Kokouslaitteet ja -tekniikka

  Kirjastossa on avoin langaton verkko (KIRJASTO505). Ehnroos-huoneessa on laadukas videotykki, pimennysverhot ja valkokangas. Oletusliitäntä tykkiin on HDMI. Käytettävissäsi on myös äänentoistolaitteet ja mikrofoneja (puseromikki, headset, käsimikit).

  Ehnroos-huoneen voi varata maksutta näyttelytilaksi, kokouksiin ja pienimuotoisiin tilaisuuksiin pääasiassa kirjaston aukioloaikoina. Kaupallisiin tarkoituksiin vuokratessa tilan käyttö on maksullista. Voit tehdä varauksen kirjaston asiakaspalvelusta.

  Kirjaston asiakaspalvelu

  asiakaspalveluaikana

 • Kirjaston lehtisalissa on asiakkaiden käytössä kolme asiakastietokonetta. Tietokoneille kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kone voidaan varata tunniksi kerrallaan. Koneilla on pääsy internetiin ja niistä löytyy Microsoft Office -ohjelmat (Word, Excel, PowerPoint).

  Tietokoneilta pystyy myös asiakaspalveluaikana tulostamaan värillisiä ja mustavalkoisia tulosteita, jotka maksetaan kirjaston asiakaspalveluun.

  Lehtisalin tietokoneiden lisäksi kirjastossa on aineiston hakemiseen tarkoitettu tietokone sekä iPad.

 • Skanneri

  Asiakkaiden käytössä on Epson-valokuvaskanneri, jolla pystyy skannaamaan esimerkiksi vanhoja asiakirjoja, valokuvia tai dia-kuvia.

  VHS-digitointi

  Kirjaston digitointilaitteilla voi digitoida vanhoja VHS-nauhoja digitaaliseen muotoon. Vaihtoehtoina on digitointi suoraan DVD-levylle tai muistitikulle.

  Kirjaston henkilökunta opastaa laitteiden käytössä, mutta itse digitointi on asiakkaan omalla vastuulla. Laitteiden varaaminen tapahtuu kirjaston asiakaspalvelusta.

  Kirjaston tietopalvelu

  asiakaspalveluaikana

  Kirjaston asiakaspalvelu

  asiakaspalveluaikana