Menu

Joukkoliikenne

Mäntsäläläisillä on käytössä työmatkalippujärjestelmä. Porvoon ja Riihimäen seutulippujen rinnalla on Keski-Uudenmaan seutulippu. Kaikilla seutulipuilla voi matkustaa 30 päivän ajan rajattomasti sopimuskuntien alueella.

Pääkaupunkiseudulle suuntautuville työmatkoille on käytössä Mäntsälä-lippu.

Tuntuvia etuja käyttäjille:

Työmatkalippu tuo linja-autoa käyttäville matkustajille n. 48 prosentin säästön nykyisistä sarjalippuhinnoista. 48 prosentin alennus lasketaan nykyisestä sarjalippuhinnasta. Kertalippuun verrattuna alennus on jopa yli 60 prosenttia. Lippualennuksen tavoitteena on saada lisää matkustajia joukkoliikenteelle.

Mäntsäläläiset ovat oikeutettuja ostamaan Porvoon, Riihimäen ja Keski-Uudenmaan seutulipun, sekä Mäntsälä-lipun, jolla voi matkustaa pääkaupunkiseudulle. Mäntsälä-lipun haltija voi ostaa lippuunsa HSL-alueen kehyslippuja.

Kehyskuntalippu >>

Seutulipuissa rajaton matkustusoikeus – Mäntsälä-lipussa 44 matkaa:

Uudet linja-autolipputuotteet poikkeavat matkustusoikeudeltaan toisistaan. Mäntsälä-lipulla voi matkustaa Mäntsälä-pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) välisillä matkoilla. Seutulipuilla voi matkustaa rajattomasti 30 päivän aikana seutulippualueen sisällä eli kaikissa kunnissa, jotka ovat liittyneet seutulippujärjestelmään.

Mäntsälä-lipun voimassaoloaika on 60 päivää ja siihen ladataan 44 yhdensuuntaista matkaa. Mäntsälä-lipussa ei ole kiinteää hintaa vaan hinnoittelu määräytyy kilometrimäärän mukaan. Pääkaupunkiseudun yleislippujen liittäminen lippuun tuo lisämaksun.

Mäntsälän, Helsingin ja Järvenpään Matkahuollot työmatkalippujen ostopaikkoja:

Mäntsälä-lipun ja seutulipun voi ostaa Mäntsälän, Järvenpään tai Helsingin Matkahuolloista. Ensimmäisellä ostokerralla täytetään myyntitosite. Seutulippuja ja Mäntsälä-lippua myydään vain Mäntsälässä kirjoilla oleville ihmisille. Lippu on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää kaikissa linja-autovuoroissa, jotka liikennöivät Mäntsälään. Pikavuoroissa Mäntsälä-lippua ja seutulippuja voi käyttää maksamalla käteisellä kuljettajalle pikavuoromaksun (ei Keski-Uudenmaan seutulipussa).

Pikavuoroissa lisämaksu.

Joukkoliikenneinfo Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan joukkoliikenne tiedotuksiin: http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/

Uusi vakiovuoro Mäntsälä-Helsinki -välille 1.1.20

HSL:n tiedote matkakorttien vaihdosta (24.10.2018)

Uudenmaan joukkoliikenneinfo / Mäntsälä

ELY:n Joukkoliikenteen viestintämateriaali>>

Matkahuolto uutiset >>

Kunnan ostovuorot
Mäntsälä-Nikinoja-Mäntsälä
Mäntsälä-Onkimaa-Sääksjärvi-Mäntsälä

 

Takaisin ylös