Viljelypalstat

Viimeksi muokattu: 21.3.2024
Mäntsälän kunta vuokraa asukkailleen viljelypalstoja kirkonkylän keskustasta Isonniityn puistoalueelta.

Vuokrattavissa on kahdenkokoisia viljelypalstoja. Yksivuotiset viljelypalstat ovat kooltaan 5×10 metriä (kausivuokra vuonna 2024 on 30 €) ja 10×10 metriä (kausivuokra vuonna 2024 on 40 €). Lisäksi on tarjolla monivuotisia viljelypalstoja, joiden koko on 10×10 metriä (kausivuokra vuonna 2024 on 40 €). Viljelykausi on vuosittain 15.5.-30.9. välinen aika. Aloituspäivä voi hieman vaihdella sääolosuhteista johtuen. Viljelyn voi aloittaa sen jälkeen, kun kunta on tehnyt maalle perusmuokkauksen. Monivuotisille vakituisesti viljellyille viljelypalstoille kunta ei tee vuosittaista perusmuokkausta.

Viljelypalstojen varaaminen tapahtuu kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa ajalla 4.3. -21.3.2024 monivuotiset jatkoviljelijät käyvät varaamassa ja maksamassa oman vakituisen viljelypalstan verkkokaupassa. Toisessa vaiheessa ajalla 25.3.-14.4.2024 uudet viljelijät voivat käydä varaamassa viljelypalstan verkkokaupassa.

Viljelypalstojen varaaminen

Vapaana olevat viljelypalstat varataan verkkokaupan kautta. Valitse vasemmalta verkkokaupan valikosta viljelypalstat. Valitse joko yksi- tai monivuotinen palsta ”Tutustu ja varaa” -painikkeen kautta.

Vapaana olevat viljelypalstat on numeroitu karttaan vihreällä painikkeella. Palsta valitaan numeropainikkeella ja sen jälkeen lisätään tuote ostoskoriin. Sen jälkeen siirrytään maksamaan palsta.

Varaus vaatii kirjautumisen verkkokauppaan. Lisää verkkokauppaan yhteystietosi. Valitse maksutavaksi verkkomaksu ja lähetä varaus. Varaus vahvistetaan kunnassa, jonka jälkeen lähetetään maksulinkki yhteystiedoissa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Maksu on suoritettava kolmen päivän kuluessa maksulinkin saapumisesta.

Viljelypalstojen käyttösäännöt

Viljelijäksi ryhtyvä sitoutuu noudattamaan palsta-alueen virallisia käyttö- ja hoito-ohjeita sekä kunnan määrittelemiä vuokrausperusteita. Viljelypalstojen vuokrausperusteisiin ja alueen käyttösääntöihin voi tutustua täältä.

 

Kuva auringonkukkapellosta

Outi Asikainen

viheraluemestari