Vireillä: Mäntsälän yleiskaava 2050

Yleiskaavatyö on luonnosvaiheessa. Yleiskaavaluonnos oli nähtävillä 7.7.–15.12.2021 välisen ajan. Tällä hetkellä hankkeessa ollaan saadun palautteen perusteella tekemässä linjauksia siitä miten ja missä muodossa yleiskaavaa seuraavassa vaiheessa pyritään viemään eteenpäin.

Yleiskaavatyö on nyt luonnosvaiheessa ja se oli nähtävillä 15.12.2021 asti. Yleiskaavaluonnos on laadittu koko kuntaan. Kaksi vireillä ollutta osayleiskaavatyötä (Kirkonkylän osayleiskaava ja Ohkolan osayleiskaava) on sulautettu koko kunnan yleiskaavan laatimisprosessiin. Sälinkään-Soukkion osayleiskaava määrätään aiempien päätösten mukaisesti jäämään voimaan erityisellä määräyksellä sekä kyliä koskevat merkinnät jäävät merkitykseltäään informatiivisiksi. Poikkeuksen muodostavat uudet hajarakentamisen mitoitusperiaatteet ja emätilalaskennan periaatteet, jotka ovat tarkoituksenmukaista ja tasa-arvoista uudistaa kerralla koko kuntaan.

Kuntakehityspalvelut järjesti asukasiltoja nähtävillä olevasta yleiskaavaluonnoksesta syksyn 2021 aikana.

Asukasillan aikana esittelimme yleiskaavaluonnosta ja sen keskeisiä ratkaisuja niiden kylien osalta, jotka olivat asukasiltaan merkitty kullekin illalle. Alla kylät ja ajankohdat:

to 23.9. Ohkola

ti 5.10. Hyökännummi, Arola-Jokelanseutu

ke 13.10. Numminen, Herman Onkimaa, Sääksjärvi

ke 27.10. Maitoinen, Nikinoja, Olkinen, Sulkava, Sälinkää-Soukkio

to 4.11. Saari, Levanto, Kaukalampi, Hautjärvi

ke 10.11. Kirkonkylä, Hirvihaara

 

Tuula Vuorinen

yleiskaavainsinööri

Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä

Outi Kampman

kaavasuunnittelija

Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä