Whistleblowing-ilmoituskanava

Viimeksi muokattu: 3.4.2023
Whistleblower-direktiivi velvoittaa yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita perustamaan sisäisen ilmoituskanavan ja niihin liittyvät menettelyt. 

Whistleblower -eli ilmoittajansuojadirektiivi velvoittaa yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita perustamaan sisäisen ilmoituskanavan ja niihin liittyvät menettelyt.

Ilmoituskanava ei ole yleinen palautekanava vaan nimenomaan vakavien väärinkäytösten ilmoittamista varten luotu palvelu.

Organisaatiossa työ- tai virkasuhteessa työskenteleville henkilöille on annettava mahdollisuus tehdä ilmoitus sisäisen ilmoituskanavan kautta.  Mäntsälän kunta mahdollistaa myös kuntalaisille ja sidosryhmille ilmoittamisen ilmoituskanavan kautta.

Ilmoittajan henkilöllisyys ei paljastu ilmoituksen myötä ja asia käsitellään aina luottamuksellisesti. Ilmoittajan suojelun edellytyksenä on, että ilmoitus tehdään ensisijaisesti organisaation ilmoituskanavaan ja että ilmoittajalla on ilmoittamishetkellä perusteltu syy uskoa, että rikkomista koskeva tieto pitää paikkansa (soveltamisaloja on 11, mm. julkiset hankinnat ja ympäristönsuojelu).  Soveltamisala on määritelty Lain (1171/2022)external link (finlex.fi) 2 §:ssä

Linkki ilmoituskanavaan.

 

 

Muuta palautetta kunnalle voi antaa kotisivuillamme palautelomakkeen kautta tai suoraan palvelupiste Vinkkiin, puh. 040 314 5273. Alla olevan linkin kautta löydät myös tietoa mm. Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelun käytöstä.

Osallistu ja vaikuta – Mäntsälän kunta (mantsala.fi)

 

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Esa Siikaluoma

Talousjohtaja Riitta Samola