Arkisto

Viimeksi muokattu: 4.4.2022
Arkistosta löytyvät muun muassa kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja eri lautakuntien pöytäkirjat sekä muut kunnan hoitamiin tehtäviin liittyvä asiakirjat.

Kunnan arkistoon kuuluvat asiakirjat, jotka ovat saapuneet kuntaan sen hoitamiin tehtäviin liittyen tai ne ovat syntyneet kunnan toiminnan yhteydessä. Tärkeimpiä näistä ovat kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja eri lautakuntien pöytäkirjat.

Mäntsälän kunnan arkiston yhteydessä on kotiseutuarkisto, johon on koottu paikallisten seurojen, yhdistysten ja yritysten pysyvästi säilytettävää arkistoaineistoa. Kotiseutuarkistoon otetaan vastaan seurojen ja yhdistysten pöytäkirjoja ja muita asiakirjoja. Vastaanotettavan asiakirja-aineiston tulee olla seulottua ja sillä tulee olla pysyvää säilytysarvoa.

Mäntsälän kunnalla on myös laaja kuvakokoelma, johon on koottu pitäjän historiaa valottavaa kuva-aineistoa.

Suomessa kunnat muodostettiin autonomian aikana vuoden 1865 kunta-asetuksella. Käytännössä tämä merkitsi kunnallisen hallinnon erottamista seurakunnan hallinnosta. Mäntsälän kunnan arkistossa vanhimmat asiakirjat ovat vuodelta 1866 olevat kunnallislautakunnan pöytäkirjat.

Kunnan keskusarkistoa hoitaa Marko Kopakkala, puh. 040 3145 990.

Kunnalle saapuva posti:

Kirjaamo
Palvelupiste Vinkki, Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä
Puh. 040 314 5273

kirjaamo@mantsala.fi