Mitä ihmettä -ohjelma

Viimeksi muokattu: 27.5.2023
Lauantain tapahtumat keskittyvät Kapinatorin ja jokirannan sekä Kulttuurimeijerin mäelle keskustassa. Sunnuntain anti historialliselle kirkonmäelle. Löydä omat suosikkisi ja tule mukaan!

Tapahtumapaikat Ihmekartalla:

Mitä ihmettä tapahtumapaikat

OHJELMA LAUANTAINA 27.5.23

 • 1 KAPINATORI ja KAUPPATORI

  Keskusta, Keskuskadun ja Kapinakujan välissä

  MARKKINAT klo 10–14

  Mäntsälän makuja ja tuotteita ja paikallisten yritysten ja toimijoiden esittäytymisiä!

  Mukana muun muassa Leipomo Viljaherkut, Pennasen Putiikki, JeJuStudio, Taiteilija Juha-Pekka Ikäheimo, Nivos Oy, Jussinkorven Hunaja, Keuda, Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistys ry, Anni ja Aleksi & Konditoria suklaapisara, Sisustus Villa Vilhelmiina, Mäntsälän kirjasto kirjastoautoineen, Mäntsälän jäätaiturit, Spartacore Fighters ry,. Mäntsälän Retki ry, Tmi Nea Tolonen, Tarhurit pihalla ry, Mäntsälän seniorit ry, Mäntsälän Omakotiyhdistys ry, Riihenmäen koulun 8f-yrittäjyysluokka.

  KAPINATORIN LAVALLA

  klo 10.00: Tapahtuman avaus

  klo 11.00: Matkakuumetta-jonglöörausesitys

  Yhteistyössä Mäntsälän kirjaston kanssa on tarjolla sirkusohjelmaa koko perheelle! Matkakuumetta -jonglöörausesityksessä  klo 11 päästään kurkistamaan kahden maailmanmatkaajan Pölkyn ja Mökyn matkalaukun sisälle ja ilmassa lentelee mitä mielikuvituksellisimpia asioita! Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla sirkusvälineitä.

  Torilavalla

  Mäntsälä soi! Paikallisia bändejä

  – klo 13 ja 15 JamO

  JamO-trio tulkitsee musiikkia hyvin  monipuolisesti vanhasta jazzista humppaan ja balladeista iskelmään. Pääasiassa trio soittaa tuttuja sävellyksiä, mutta hyväntuulinen yhtye maustaa ohjelmistoa myös omalla tuotannolla! Soittimetkin vaihtuvat kappaleesta toiseen, kuten solistikin. Yhtyeessä musisoivat Janet Nordman (laulu, poikkihuilu, koskettimet, komppikita), Olli Knuutila (laulu, koskettimet, basso) sekä (Marko Kopakkala (laulu, soolokitara).

  – klo 16 The Pändi

  The Pändi on keskittynyt 1970-luvun rokkiin ja bluesiin. Kokoonpanossa soittavat Janne Hirvonen (kitara ja laulu), Markus Aukio (rummut) sekä Jukka Rautio (basso).

  Illan huipentaa

  klo 18: Jaakko Laitinen & Väärä Raha

  Jaakko Laitinen & Väärä Raha on vuodesta 2009 musiikin ystäviä ja elämän rakastajia villinnyt Lapland-Balkan-orkesteri. Sen musiikissa lyövät kättä monenlaiset elementit pääraaka-aineina Balkanin säpäkät rytmit ja vanha suomalainen iskelmä. Musiikilliseen maustehyllyyn on vuosien varrella sattunut vaikutteita niin Gruusiasta, Turkista, Lähi-Idästä kuin Kreikastakin. Laitisen sanoitukset kunnioittavat suomalaisen iskelmän parhaimpia perinteitä venyttäen ilmaisua uusille vesille – aiheiden skaala paukkuu perinteisistä lemmenlauluista tietoisuuden ja todellisuuden olemuksen kiperiin pohdintoihin ja pimeän pullon etsintään Peräpohjolan yössä.

  Viisi fanien rakastamaa ja kriitikoiden ylistämää pitkäsoittoa ja yhden live-levyn julkaissut orkesteri tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea hurmoksellisena keikkajyränä, ja mainetta on ylläpidetty kiihkeään keikkatahtiin Eirasta Inariin ja ympäri Eurooppaa yli 20 eri maassa niin suurilla festivaaliareenoilla kuin kylähäissä ja savuisissa klubeissa.

  2. SEUROJENTALO

  Huvitie 3, 04600 Mäntsälä

  klo 14: Nuoret muusikot esiin!

  Konsertissa seurojentalon lavalla esittäytyvät Mäntsäläläiset taitavat nuoret soittajat. Konsertin yhteydessä voit nauttia Mäntsälän musiikin ystävien kahvion antimista. Yhteistyössä: Musiikkiopisto Mäntsälässä. Konserttiin on vapaa pääsy!

  Esiintyjät: Anni-Malviina Torvasti (harmonikka) Reetta Leinonen (alttoviulu)  Saara Leinonen, (viulu ja piano) Jane Väyrynen (piano), Elga Saari (piano), Lauri Järvilehto (piano) ja Ilkka Leinonen (sello).

 • 3. KIRSIKKAPUISTO ja JOKIRANTA

  Veteraanitie 2

  KOKO PERHEEN PIKNIKPÄIVÄ klo 12-17

  Klo 12-16: Pyhtään kiertävän farmin suloiset ja kiltit eläimet

  Mukana poni, aasi, vuohi, minisika, lampaita, koiria, kaneja, ankkoja, kukko ja kana. Yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Mäntsälän paikallisyhdistys ry.

  Klo 13: Miiru -ja Miisa-kissan seikkailu!

  Humoristinen pariakrobatiaesitys jossa seikkailee kaksi notkeaakin notkeampaa kissahahmoa. Yleisö pääsee mukaan esityksen pyörteisiin tanssien ja laulaen, ja esityksen päätteeksi kissaneidot loihtivat halukkaille taidokkaita kasvomaalauksia.

  Sirkusohjelmaa koko perheelle. Yhteistyössä Mäntsälän kirjaston kanssa. Muistathan myös poiketa kirjastoautolla, joka on avoinna Kapinatorilla markkinoiden ajan.

  Hembölen kotieläinpihan vuohi

  Klo 12-16: Somevaikuttaja Basun meet & greet ja BoxBollen-turnaus MLL:n pisteellä

  Mäntsäläläislähtöinen somevaikuttaja Basu on tavattavissa Kirsikkapuistossa  lauantaipäivänä. Päivän aikana Basu hostaa myös BoxBollen -turnauksen. Parhaat palkitaan! BoxBollen-nyrkkeilypallot turnaukseen lahjoitti Jaajo Linnonmaa.

  • 12.30-13.30 Basun Meet & Greet
  • 13.45-16 Basu hostaa BoxBollen turnausta. Turnauksen finaali klo 15.45. Parhaat palkitaan!

  Järjestää Mannerheimin lastensuojeluliiton Mäntsälän paikallisyhdistys ry.

  Basu

  Klo 12-15 Luonnonmateriaalikorutyöpaja

  Toteuttajana musmusdesign.

  Klo 14: Kesän henkäys – lempeästi aistiva jooga

  Kesän henkäys herättää aistimme huomaamaan kesän saapumisen. Ammennamme ympäröivästä luonnosta aistimuksia, joita voimme pysähtyä kuuntelemaan ja tunnustelemaan omalla kehollisuudellamme. Harjoitus sisältää lempeää liikettä sekä rauhoittavaa pysähtymistä, jossa on tilaa huomata tämä hetki. Tämä harjoitus sopii kaikille, aiempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla. Toteuttaja joogastudio Harmonia. (kesto noin 30-45min)

  Koruja luonnonmateriaaleista.

  Pakohuone Käpälämäki esittää:

  klo 12-17 koko perheen ilmainen ulkopakopeli
  Ulkopakopelissä seikkaillaan oman pelitiimin kanssa Mäntsälänjoen rannoilla pulmia ratkoen. Pelaamaan voi tulla vaikka perheen tai kaveriporukan kanssa! Pelin kesto on noin puoli tuntia. Peli on aikarajaton, joten sitä voi pelata omassa tahdissa nauttien samalla alueen muista aktiviteeteistä. Pakopelin aloituspiste löytyy Kirsikkapuistosta.

  Muuta ohjelmaa:

  Taito Uusimaan pisteellä voit osallistua osallistavaan kudontatyöpajaan ja kokeilla muita käsityötekniikoita!

  Sarvikodan pisteellä leikkimielisiä luontotehtäviä ja toiminnan esittelyä.

  Keskuskentällä klo 11-13: Super MUrsun ihmeellinen seikkailu
  MU-jaostojen seikkailullinen lajirasti-rata & kahvio, järj Mäntsälän Urheilijat.

  Monitoimitalon Nuorisotila klo 12 – 17: Maalausta, pinssien tekoa, pelejä…

  MÄNTSÄLÄ PRIDE -PUISTOJUHLA klo 18-20

  Juhlitaan alkavaa kesää Mäntsälä Pride puistojuhlassa!

  Ohjelmassa yhdessäoloa, musiikkia, joogaa, glitter-kasvomaalausta ja kukkaseppeleitä! Puistojuhla toteutetaan yhdessä Mäntsälän Setan kanssa. Kukkakransseja tehdään päähän tai kaulaan niin kauan kuin kun kiinnostuneita ja materiaalia riittää. Toteuttaja musmusdesign, yhteistyökumppani Kukkakulma, Mäntsälä.

  Klo 19: Illan hämy – lempeän villi ja vapauttava jooga

  Illan hämy vapauttaa meidät luonnolliseen liikkeeseen ja antaa mahdollisuuden päästää irti myös kehoa ja mieltä pidättelevistä rajoista. Harjoitus ravistelee sinua lempeästi kohtaamaan tämän hetken syvällisemmin ja heittäytymään hetkeen. Tämä harjoitus sopii kaikille, jotka haluavat antautua elämälle ja luovuudelle, nostaa uuden inspiraation esiin. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta, avoin mieli riittää! Yhteistyössä joogastudio Harmonia. (kesto noin 30-45min)

   

  Kirsikkapuiston bussikahvilan alueella noin klo 21 asti:

  Tarjolla herkkuja ja virvokkeita sekä trubaduurin musisointia. Legendaarinen Lidl-kerho kokoontuu! Rannassa kuumana telttasauna.

  Rennon olon tarjoavat Mäntsälän yritysten aurinkotuolit!

  bussikahvila Kirsikkapuisto
 • 7. ja 9. PIHALAVA

  (Kulttuurimeijerin takana)

   Authors’ Hour -tapahtumat ulkolavalla,
  – klo 13 Joona Keskitalo
  – klo 15 Mikael Viima

  Tislaamon kirjailijaosakkaat Joona Keskitalo ja Mikael Viima nousevat lavalle vieden kuulijat tarinoiden kiehtovaan maailmaan ja ovat pienen hetken ajan tavattavissa tislaamon sisätiloissa heti esitysten jälkeen.

  klo 16 Mäntsälän palkittu lavarunoklubi

  Musikaalinen lavarunoilija Liva ja Open Mic!

  Herkkuja ja virvokkeita tarjoavat Keudan gastrobussi sekä Cinen kahvila + terassi.

   

  8. CINÉ MÄNTSÄLÄ

  Meijerin aukio 2.

  Elokuva- ja herkkutarjouksia  koko tapahtumapäivän ajan. Ohjelmassa myös kaksi ensi-iltaa, ihanan klassikkosadun Pienen merenneidon uusin versio sekä seikkailujen seikkailu Kolme muskettisoturia: D’Artagnan.

  Elokuvanautintojen lomassa voit nauttia myös Cinén terassikahvilassa herkkuja juomien kera.

  Leffaliput vain 7,90 € seuraaviin elokuviin:
  Mahtava Morris
  Super Mario Bros. Movie
  Kolme iloista rosvoa
  Pieni kirjakauppa Pariisissa

  Lisäksi ohjelmistossa: 
  Pieni merenneito – Ensi-ilta!
  Kolme muskettisoturia: D’Artagnan – Ensi-ilta!
  Fast & Furious X

  Lauantain ohjelmisto on jo myynnissä verkossa: Cine Mäntsälän verkkosivuille.

  9. AUTHORS´DISTILLERY (K18)

  Meijerin aukio 3

  Tervetuloa tutustumaan Mäntsälän omaan käsityöläistislaamoon, jossa valmistetaan palkittuja tisleitä suurella sydämellä. Tislaamokierroksella näet kuinka tarinat muuttuvat tisleiksi ja tasting -huoneen puolella on mahdollisuus tutustua makujen vivahteikkaaseen maailmaan.

  klo 13 – 19 Tislaamon Tasting -huone avoinna

  Myynnissä maisteluannoksia.

  klo 14, 16, 17 ja 18 Opastetut tislaamokierrokset

  Hinta 12€/hlö, kesto noin 30 min. Ilman ennakkovarausta.

  7. KULTTUURIMEIJERI

  Meijerin aukio 2

  klo 19 Mäntsälän teatteri: Ihan pakko

  Ihan pakko on inhimillinen komedia, joka naurattaa, yllättää ja ravistelee ennakkoluuloja. Spontaani ryhmäterapiaistunto ja hulvaton pelihetki, jossa pakko-oireistaan kärsivät potilaat avautuvat ja yrittävät auttaa toinen toisiaan.  Ei suositella alle 12-vuotiaille, sisältää paikoitellen ronskia kielenkäyttöä.

  Viimeinen näytös! Liput 20/18€. Kesto noin 2 h sisältäen väliajan.

 • 10. HEIKKI VARJAN ATELJÉ

  Lahdentie 14

  klo 12-15: avoimet ovet

  Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua kuvanveistäjä Heikki Varjan ateljéhen ja veistospihaan. Mäntsälän taideyhdistys ja kunta ovat esittelemässä ateljeen taideaarteita.

  Suosittelemme paikoitusta matonpesupaikalla ja kunnan fillareiden käyttöä. Ateljeelle pääsee hyvin kävellen tai fillaroiden (os. Lahdentie 14, keskustasta n. 1 km).  Tarvittaessa ota yhteyttä kuljetuksesta, joka lähtee tasatunnein 12, 13 ja 14 (kirjasto-kunnantalo-ateljé). Paluu 12.45, 13.45 ja 14.45 (ateljee – kunnantalo – kirjasto). Sovittaessa haku myös rautatieasemalta. Ennakkoilmoittautuminen, puh. 040-3146 098 /Heidi (per kuljetus max 7 hlöä).

  11. MÄNTSÄLÄN SUURLAVA

  Maisalantie 7

  alkaen klo 21: Jatkot legendaarisella lavalla (K18).

SUNNUNTAINA 28.5.23

Mäntsälä-päivä

Kirkonmäki.

 • 4. Mäntsälän kirkko

  Vanha Porvoontie

  klo 10 Kansanmusiikkimessu

  Musiikista vastaavat paikalliset pelimannit, Ellun kamut sekä Mäntsälän kansantanssijat

  klo 11 Suvivirsi kirkon portailla

  Tarvittaessa uusinta klo 12!

  klo 11-12 Kirkkokahvit

  klo 12.30–14 Hautausmaakierros

  Opastetun kävelykierroksen hautausmaalla vetää kotiseutuopas Marjut Jokinen.

  klo 14 Kirkkokonsertti – Duo Timo Alakotila & Johanna Juhola

  Suomalaisen kansanmusiikin kansainvälisesti tunnettuihin kärkinimiin kuuluvat Johanna Juhola (harmonikka) sekä Timo Alakotila (piano) esittävät duona pelimannimusiikin rytmityyppeihin pohjautuvia sävellyksiään improvisaatiojaksoilla höystettynä. Juholan ja Alakotilan sävelkieli on yhtäaikaa juurevaa ja perinnetietoista, mutta kantaa mukanaan molempien taipumusta fuusioida itselle rakkaita tyylejä osaksi sävellysten harmonioita ja fraseerausta. Duo on soittanut yhdessä noin 15 vuotta ja esiintynyt myös lukuisien muiden yhtyeiden ja projektien kanssa laajalti kansainvälisesti.  Vuoden 2023 alussa ilmestyi duon uusi albumi Amicum.

  5. PITÄJÄNTUPA JA 6. KIRVUN PITÄJÄMUSEO

  klo 11-15 Pitäjäntupa ja tupakahvio avoinna

  Hienoja kirjatarjouksia! Pitäjäntupaa emännöi Mäntsälä-seura. Myös viljamakasiini-museo avoinna klo 11-15! Kansantanssia pihalla klo 12.15.

  klo 11-15 Kirvun pitäjämuseo avoinna

  Kirvun lauluseura musisoi.

   

  KANSALAISOPISTO

  Vanha Porvoontie 21

  klo 10 – 14 avoimet ovet

  Runopolku ja yhteislauluja. Tutustu kansalaisopiston toimintaan.

   

  Kiirvun pitäjänmuseo kesa22 ext
 •  Klo 16-18 helluntai-iltamat ja karaoketanssit

  osoite: Huvitie 3, 04600 Mäntsälä

  Ohjelmassa Yhteislaulutuokio teemana ”Sota-ajan iskelmistä 60-luvulle”  karaoketaustojen ja aktiivisten karaokelaulajien tuella. Tämän jälkeen tanssit karaokelaulajien tahdissa!

  Vapaa pääsy, kahvi, mahdollisuus pieneen vapaaehtoiseen osallistumismaksuun!

  Järjestää Seuriksen Karaokekerho (taustayhteisöt Eläkeliitto Mäntsälä ja Mäntsälän Mieskuoro)

 • klo 11-15  avoimet ovet

  Osoite: Vanha Soukkiontie 514, 04680 Hirvihaara

  Tervetuloa nauttimaan Suomen suurimman lapinkodan ainutlaatuisesta tunnelmasta! Kukkaisjoogaa ja kotakahvila avoinna. Mahdollisuus vuokrata kanootti (30€/2h), sup-lauta(20€/2h) tai kajakki (25€/2h). Kanoottien vuokrauksessa vuokraajalla tulee olla melontataito ja kanootinhallintakyky! Lisäksi tarjolla Jokamiesmelontaretki klo 17-20.

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin. Osassa ohjelmistoa säävaraus.