Menu

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto tarkoittaa sitä, että kirjastossa voi asioida omatoimisesti varsinaisen palveluajan ulkopuolella.

omatoimikirjaston kirjautumisyksikköOmatoimiaikana kirjastoon pääsee näyttämällä kirjastokorttia ja antamalla tunnusluvun ulko-ovella olevaan kirjautumisyksikköön, josta on kuva ohessa. Tunnusluku on sama, jolla asioidaan verkkokirjastossa. Koodin voi noutaa kirjastosta. Jokaisen omatoimiaikana kirjastoa käyttävän on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortillaan. Lasten ei huoltajan seurassa tarvitse kirjautua erikseen vaan he voivat tulla sisään huoltajan kirjautumisen yhteydessä. Omatoimikirjastolla on omat käyttösäännöt, joihin asiakas sitoutuu käyttäessään omatoimikirjastoa.
Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimiaikana asiakkaiden on mahdollista lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää tietokonetta ja muita kirjaston asiakaslaitteita sekä lukea esim. lehtiä lehtisalissa. Varaukset on siirretty itsepalveluhyllyyn, josta omansa voi hakea saapumisilmoituksen mukana tulleella noutonumerolla. Omatoimiaikana ei ole mahdollista tulostaa, maksaa maksuja tai saada uutta kirjastokorttia, tietopalvelua tai opastusta laitteiden käytössä, ellei ole erikseen varannut opastusaikaa.

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta ja tarkistuksia tilaan omatoimiaikana tekevät monitoimitalon vahtimestari ja Securitas. Yhteystiedot ongelmatilanteita varten löytyvät kirjaston sisääntuloaulan ilmoitustaululta. Kameravalvonnan reskiteriseloste on luettavissa täällä.

 

 

 

 

Takaisin ylös