Vaka ajankohtaista

Viimeksi muokattu: 8.5.2024

Kesätiedote 2024

Liitteessä kerrotaan juhannuksen sulusta, kesäajan päivystyksestä ja maksuista.

Tulotietojen tarkistus kaikilta perheiltä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 8.12.2023 ilmoittanut uudet asiakasmaksujen määräämisessä käytettävät indekseillä tarkistetut tulorajat, jotka astuvat voimaan 1.8.2024. Määritämme tämän vuoksi kaikille hoidossa oleville lapsille uudet maksut elokuun alusta alkaen.  Tarvitsemme kaikilta perheiltä tulotiedot asiakasmaksujen tarkastamista varten. Lisäksi varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmä muuttuu syksyllä ja ajantasaiset tulotiedot viedään uuteen ohjelmaan. Uusi tulorajataulukko on luettavissa tiedotteesta Varhaiskasvatuksen maksut 1.8.2024 alkaen. 

Toimittakaa tulotietonne mahdollisimman pian sähköisellä lomakkeella. Tuloselvityslomake varhaiskasvatukseen löytyy sivulta Varhaiskasvatuksen sähköiset lomakkeet.

-Lomake pitää täyttää ja lähettää myös silloin kun tulotietoja ei toimiteta, hyväksytään korkein maksu.
-Maksuksi määritetään korkein maksu, jos tietoja ei toimiteta määräaikaan mennessä.
-Myöhässä toimitettujen tietojen saavuttua Mäntsälän varhaiskasvatukseen, määritetään uusi maksu aikaisintaan sille kuukaudelle, joka seuraavaksi laskutetaan.

2-5-vuotiaiden ohjattu kerhotoiminta 1.9.2024-31.5.2024

Mäntsälän varhaiskasvatuksen kerhotoiminta tarjoaa yli 2-vuotiaille kotona oleville lapsille ikäistään seuraa ja pedagogista, kunnan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista toimintaa kaksi kertaa viikossa.

Kerhoihin haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella 30.4.2024 mennessä. Lue lisätietoja kerhotoiminnan esitteestä.

Isä! Maistuisiko kahvi ja vertaistuki? Toiminta alkanut 30.8.23

Metsätontun perhetuvassa (os. Keskuskatu 21, 04600 Mäntsälä) toimii kerran kuukaudessa kahvila alle kouluikäisten lasten isille.

Mäntsälän kunnan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminnallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2023

Tämä suunnitelma toimii pohjana Mäntsälän varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistyölle sekä vuosittain yksiköissä laadittavalle toiminnalliselle tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmalle. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä henkilöstön ja lasten kanssa. Huoltajien näkökulmat huomioidaan suunnitelmien sisällössä.

Yhteenveto esioppilaiden huoltajille opiskeluhuoltoon liittyen, Kevät 2023

Kyselyyn vastasi 64 esiopetusikäisen lapsen huoltajaa Mäntsälän kunnan yksityisistä ja kunnallisista päiväkodeista.

 

Päiväkoti mummo tai vaari

Olisiko sinulla kiinnostusta viettää laadukasta aikaa päiväkodissa lukien kirjoja, kertoen tarinoita, pelaten pelejä tai vain antaa aikaa ja kuunnella lapsia? Nyt siihen on mahdollisuus, sillä Mäntsälän varhaiskasvatuksen päiväkodit kutsuvat päiväkoteihin mummoja tai vaareja!

Edellytyksenä on esitetty rikostaustaote 504/2002 lasten kanssa työskentelyyn liittyen sekä vaitiolosopimuksen allekirjoittaminen ennen päiväkodin isovanhemman toimeen ryhtymistä.

Halukkaat voivat olla suoraan yhteydessä mieluiseen päiväkotiin ja sopia päiväkodin johtajan kanssa tarkemmista aikatauluista ja molemminpuolisista toiveista. Alla liitteessä päiväkodit ja päiväkodin johtajat sekä puhelinnumerot, sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@mantsala.fi

Oman nimikkeen voi ”tuunata” mammaksi, papaksi, taataksi tms. oman persoonan mukaiseksi. Tervetuloa päiväkotiin!

Koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät ateriapalveluiden sivuilta. 

Sivuilta löytyy myös tietoa erityisruokavalioista ja niihin tarvittavat lomakkeet.

 

Kerhotoiminta kaudella 2023-2024

Kerhoihin haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella 30.4.2023 mennessä. Lisätietoja kerhotoiminnan esitteessä.