Leikkipuistot ja lähiliikunta-alueet

17.3.2022

Mäntsälän kunnan leikkipuistot tarjoavat hauskaa tekemistä kaiken ikäisille leikkijöille. Keskeisimpien puistojen yhteydessä on korttelipallokenttä. Säiden salliessa pallokentät jäädytetään talvisin luistelukentiksi. Anttilassa on leikkipuiston lisäksi monipuolinen lähiliikunta-alue. Useiden koulujen yhteydessä on pallokenttä, kiipeilytelineitä ja muita mahdollisuuksia liikkumiseen ja leikkimiseen. Myös päiväkotien piha-alueet ovat leikkijöiden käytettävissä päiväkotien toiminta-aikojen ulkopuolella.

Leikkipuistoja tarkastetaan ja huolletaan säännöllisesti. Leikkipuistot pidetään EN-turvallisuusvaatimusten mukaisella tasolla. Mahdollisista korjaustarpeista voi ilmoittaa Resonoi-palautejärjestelmän kautta tai sähköpostilla osoitteeseen  kuntatekniikka@mantsala.fi.

Liikuntapaikat

Mäntsälässä on useita kunnan ylläpitämiä liikuntapaikkoja ja uimarantoja. Liikuntapaikkojen vastuulle kuuluvat urheilu- ja ulkoilualueiden kunnossapito sekä liikuntapaikkojen hoitaminen. Lisätietoa liikuntapaikoista löydät liikuntapalveluiden sivuilta. Käyttäjäpalautetta liikuntapaikoista voi antaa sähköpostilla osoitteeseen liikuntapaikat@mantsala.fi

 • Anttilan leikkipuisto ja lähiliikunta-alue, Ansaritie

  Anttilan lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille. Avarassa leikkipuistossa on keinut ja liukumäet pienille ja isoille käyttäjille, kiipeilyverkko ja kaksi kiipeilytelinettä, hiekkalaatikko sekä jousikeinuja.

  Leikkipuiston lisäksi alueella on lähiliikuntapaikka. Sieltä löytyy hiekka-tekonurmipohjainen peliareena, parkour-kenttä, skeittiparkki, lenkkipolku 1,6 kilometriä ja kuntoiluvälineet sekä hiekkapintainen pallokenttä jalkapallotelineineen. Talvisin käytössä on myös pulkkamäki, luistelukenttä sekä valaistu hiihtolatu.

 • Arvonpellon leikkipuisto, Hiljanpolku

  Osittain aidattu, avara leikkipuisto, joka sijaitsee kivenheiton päässä Citymarketista. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, hiekkalaatikko, kaksi kiipeilytelinettä liukumäellä varustettuna, jousikeinuja, keinulauta ja karuselli. Lisätilaa peleille ja leikeille on tarjolla viereisellä hiekkakentällä. Talvisin viereinen kenttä jäädytetään luistinkentäksi.

 • Heikkilä, Simolantie / Oivantie

  Askonpuisto on kävelytien varrella sijaitseva rauhaisa puistoalue, jota reunustavat kauniit, varjostavat puut. Puistosta löytyy keinut isoille ja pienille käyttäjille, monitoimiteline, tasapainoiluvälineitä, hiekkalaatikko, jousikeinu ja katos.

   

 • Mustamäki, Mustamäentie / Pukkimäentie

  Alueella on monipuolinen linna-monitoimiteline liukumäellä varustettuna, kiipeilykuutio, keinut isoille ja pienille käyttäjille, hiekkalaatikko ja jousikiikkuja.  Pergolan vieressä on alue, jossa on kuntoiluvälineet aikuisille.
  Lähistöltä Vuohimäentieltä löytyy hiekkapintainen pallokenttä.

 • Heissa, Heissanpolku.

  Viihtyisä, kasvillisuuden keskelle sijoittuva puisto. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kiipeilyteline, hiekkalaatikko ja jousikaruselli.

 • Riihenmäki, Hämäläistentie

  Osittain aidattu, aurinkoinen puisto. Puistosta löytyy keinut pienille ja isoille käyttäjille, pienten kiipeilyteline, jossa liukumäki, hiekkalaatikko, karuselli ja seisomakeinulauta.

 • Jokihuhta, Ahokannantie

  Leikkipuisto on osittain aidattu. Siellä on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kaksi kiipeilytelinettä liukumäkineen, tasapainoiluvälineitä ja hiekkalaatikko. Vierestä löytyy pallokenttä, jonne kuljetaan puusillan kautta.

   

 • Kartanonpelto, Heinäpolku.

  Vehreässä puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kaksi kiipeilytelinettä liukumäkineen, hiekkalaatikko, jousikeinut ja karuselli. Puiston keskellä on pieni leikkikatos.

 • Haapajunttila, Haapajunttilantie

  Puistoalueen keskellä sijaitsevassa avarassa ja valoisassa leikkipuistossa on monipuolinen kiipeilyteline liukumäkineen, keinut pienille ja isoille käyttäjille, hiekkalaatikko sekä jousikeinu. Puistoa ympäröi laaja nurmialue, jossa on talvisin hiihtolatu.

 • Koskenranta, Koskenrannantie

  Puisto on osittain aidattu, keinut pienille ja isoille käyttäjille, kiipeilyteline liukumäellä varustettuna, karuselli, jousikeinut, hiekkalaatikko leikkikatoksella ja pienten liukumäki. Hiekkapintainen pallokenttä varustettuna jalkapallotelineillä.

 • Puistossa on kiipeilyteline, jossa on liukumäki, keinut isoille ja pienille käyttäjille sekä hiekkalaatikko. Huvimajassa on pöytä ja penkit. Puisto on aidattu. Vierestä löytyy hiekkakenttä.

 • Näkymä Leijonapuistosta

  Keskusta, Vanha Porvoontie

  Viehättävä, rinteeseen sijoittuva puisto aivan kirkon vieressä tarjoaa mukavat puitteet leikkeihin kauniin kasvillisuuden keskellä. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, hiekkalaatikko, jousikeinut sekä kaksi kiipeilytelinettä, joista toinen varustettu liukumäellä. Puistossa on myös katos sekä levähdyspaikka. Puiston vieressä on talvisin pulkkamäki.

 • Linnamäki, Hirvenpolku

  Metsän keskelle sijoittuvalla aidatulla puistoalueella on mukava viettää leppoisaa päivää luonnonhelmassa leikkien. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kaksi kiipeilytelinettä liukumäkineen, hiekkalaatikko, jousikeinuja sekä seikkailurata. Puiston laidalla olevalla hiekkakentällä on lisätilaa peleille ja leikeille.

 • Koivumäki, Matinmäentie

  Pienestä puistosta löytyy kiipeilyteline, jossa kaksi liukumäkeä, keinut pienille ja isoille käyttäjille, hiekkalaatikko sekä jousikeinu. Metsikköinen sijainti ja viereiset kalliot houkuttelevat myös vaikkapa pienelle tutkimusretkelle.

 • Anttila, Tikankuja

  Metsän keskelle kuntopolun varrelle sijoittuva rauhallinen leikkipuisto on hyvä taukopaikka esimerkiksi lasten kanssa lenkkeileville. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, useita kiipeilytelineitä, liukumäki, jousikeinu ja tasapainopuomi sekä hiekkalaatikko. Metsäistä tunnelmaa luo puiston keskelle jätetyt puut ja kivenlohkareet. Lisäksi puistossa on huvimaja penkkeineen.

 • Jurvala, Oinaanpolku

  Mukavasti pientaloalueen keskiöön sijoittuva puisto on oivallinen kohtaamispaikka alueella asuville lapsiperheille. Puistossa on keinus isoille ja pienille käyttäjille, kiipeilyteline, jossa liukumäki, hiekkalaatikko, heppa- ja hirvikeinu sekä isompi liukumäki rinteessä.

  Puisto peruskorjataan kesällä 2022.

 • Pietilä, Ojanotko

  Avara puisto, jossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kaksi kiipeilytelinettä liukumäkineen, karuselli sekä hiekkalaatikko. Leikeille on tilaa myös aluetta reunustavilla nurmialueilla. Puut ja pensaat tarjoavat mukavasti varjoisia paikkoja aurinkoiseen puistoon.

 • Pietilä / Riihenmäki, Ollinpolku

  Viihtyisä leikkipuisto, joka rajoittuu kivasti metsän laitaan. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kiipeilyteline liukumäellä, hiekkalaatikko, karuselli ja jousikeinu. Varjoisia paikkoja on mukavasti tarjolla paahteisenakin päivänä.

 • Koskenranta, Papintie

  Kotoisa leikkipuisto tarjoaa mukavaa ajanvietettä. Puistossa on keinut pienille ja isoille, kiipeilyteline liukumäellä varustettuna, hiekkalaatikko, jousikeinu sekä karuselli.

 • Leppäniemi, Pohjanpolku

  Leppämaantieltä lähtevän kävelytien päässä sijaitsee puisto, joka on kuin keidas nurmialueiden keskellä. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, kiipeilyteline liukumäellä varustettuna, hiekkalaatikko, karuselli sekä jousikeinut. Puiston keskellä on  katos. Käytettävissä on myös viereinen suuri nurmikenttä.
  Puistossa käynti on helppo yhdistää reippailuun vieressä kulkevalle jokipolulle.

   

   

   

 • Pitkäaro, Ruususentie

  Aurinkoinen puisto tarjoaa monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Nurmialueen reunustamalla reilun kokoisella puistoalueella on kaksi kiipeilytelinettä, joista toisessa on liukumäet pienille ja isoille, keinut pienille ja isoille käyttäjille, hiekkalaatikko, karuselli ja keinulauta. Viehättävä puusto sekä huvikatos tarjoavat suojaa sateelta tai vaikka varjoisan paikan eväiden nauttimiseen.

 • Valkamanpelto, Takojanpolku

  Reilun kokoinen puistoalue tarjoaa monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Puistossa on selkeästi omat alueensa isommille ja pienemmille leikkijöille. Täältä löytyy keinut pienille ja isoille käyttäjille, isommille suunnattu suuri kiipeilyteline, jossa on liukumäki, hiekkalaatikko, jousikeinut sekä pienten liukumäki ja leikkikatos. Aurinkoista puistoa reunustavat nurmialueet, joilla on varjoisia puita. Puiston laidalla sijaitsee hiekkakenttä, jossa on koripalloteline. Talvisin käytössä on myös luistinrata.

 • Tarumantien ja Satutien risteyksessä, Hyökännummi

  Uudessa leikkipuistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, hiekkalaatikko, tunneli ja kiipeilyteline.

 • Keskustie / Ullantie

  Puistossa on pienille ja isoille käyttäjille keinut sekä kiipeilytelineet, joissa on liukumäet, hiekkalaatikko, jousikeinu sekä karuselli. Lisäaktiviteettia aikuisempaankin makuun tarjoavat viereinen rantalentopallokenttä sekä kuntoilulaitteet. Puistoa reunustavien puiden varjossa on mukava vilvoitella kesähelteellä.

 • Hyökännummi, Veikonpolku

  Puisto sijoittuu asuinalueen keskelle ja tarjoaa mukavan kohtaamispaikan. Puistossa on keinut pienille ja isoille käyttäjille, pienille ja isoille erilliset kiipeilytelineet, joissa on liukumäet, jousikeinut, hiekkalaatikko leikkikatoksella varustettuna sekä karuselli. Puistossa on myös katos esimerkiksi eväiden syömiseen.