Vanhan Porvoontien siltaurakka käynnistyy

29.2.2024 asuminen

Kulku Mäntsälänjoen yli ei ole mahdollista urakan aikana Vanhan Porvoontien kohdalla maaliskuun alusta alkaen.

– Mäntsälän kuntatekniikka on sijoittanut maastoon moottoriajoneuvoliikenteen kiertoreiteille ohjaavat liikennemerkit. Kävelijöitä ja pyöräilijöitä varten tulee erilliset opastetaulut tämän viikon aikana, kertoo liikenne- ja ilmastoasiantuntija Elina Lämsä.

Linja-autoliikenne Vanhalla Porvoontiellä siirtyy poikkeusreitille maanantaina 4. maaliskuuta riippumatta siitä, onko siltaurakka ehtinyt sulkea siltaa. Muidenkin liikkujien ja autoilijoiden on syytä varautua suunnittelemaan reittinsä Nordenskiöldintien ja Veteraanitien kautta sekä varata malttia liikkumiseensa.

Kaakkumäenraitin kävelysilta suljetaan myöhemmin kevään aikana siltaurakoiden edetessä.

Mäntsälän kunta toimittaa tiedotteet muuttuvista linja-autoliikenteen reiteistä linja-autoasemalle ja Nordenskiöldintien linja-autopysäkeille. Kunta on tiedottanut myös alueen kouluja ja päiväkoteja sähköpostitse. Myös kansalais- ja musiikkiopistoille, Mäntsälän seurakunnalle, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymälle ja jäähallin alueen toimijoille on välitetty sähköpostitse tietoa alkavasta urakasta.

Muutokset linja-autoreittien osalta:

Mäntsälän Kirjapainon linja-autopysäkit Vanhalla Porvoontiellä, sekä Kirkonmäki P (kirkko) pysäkki ovat pois käytöstä.

Sääksjärven suunta:

•       Sääksjärven suunnalta tulevat ja sinne menevät vuorot ajetaan reittiä: Vanha Porvoontie – Nordenskiöldintie – Veteraanitie. Tällöin kirkonmäellä käytetään Ehnroosin koulun pysäkkejä.

•       Aamuisin autosta jäänti Ehnroosin koulun Wanhan puoleisella pysäkillä ja iltapäivisin autoon nousu Ehnroosin koulun puoleiselta pysäkiltä.

•       Sääksjärven suunnalta Riihenmäen koululle menevien linja-autosta toiseen vaihtavien oppilaiden tulee jäädä Ehnroosin koulun Wanhan puoleisella pysäkillä pois ja siirtyä Ehnroosin koulun puoleiselle pysäkille.

Muut suunnat:

•       Muiden suuntien osalta linja-autot ajavat kirkonmäellä ajolenkin: Nordenskiöldintie – Vanha Porvoontie
– Lukkarilantie – Lukkarilanpolku – Nordenskiöldintie.

•       Autoon nousu ja autosta jäänti Ehnroosin koulun puoleista pysäkkiä käyttäen.

•       Aamun linja-autoliikenteen vuorot klo 6.40, klo 7.40 ja klo 9.00 linja-autoasemalta Nummisiin eivät kierrä kirkonmäen lenkkiä – lähtö linja-autoasemalta normaalisti.

Aihetta koskevat aiemmat tiedotteet (linkki avautuu uutiseen):

Vanhan Porvoontien sillat suljettu 4.3.–25.11.2024 – Mäntsälän kunta (mantsala.fi)

Mäntsälän kunta rakennuttaa katu- ja siltahankkeita vuonna 2024 – Mäntsälän kunta (mantsala.fi)