Tarvitseeko lapsesi koulukuljetusta? Haethan koulukuljetusta syyslukukaudelle heti

5.8.2022 etusivun uutinen

Mäntsälässä esi- ja perusopetuksen oppilaalla on oikeus koulukuljetukseen, mikäli koulumatkan pituus lyhyintä käyttökelpoista reittiä pitkin ylittää - esikoululaisella kaksi kilometriä - vuosiluokilla 1–2 kolme kilometriä - vuosiluokalla 3 neljä kilometriä - vuosiluokilla 4–9 viisi kilometriä. Koulukuljetus voidaan myöntää myös koulumatkan vaarallisuuteen tai sen vaikeuteen ja rasittavuuteen perustuen.

Koulukuljetusetua haetaan pääsääntöisesti wilmassa. Hakemuslomake löytyy wilman etusivulta yläriippuvalikosta ”Hakemukset ja päätökset”. Mikäli hakeminen wilman kautta ei onnistu, kuljetusta voi hakea myös lomakkeella tai kunnantalon infopiste Vinkistä haetulla lomakkeella. Hakuohjeet

Koulukuljetusetuus myönnetään ensisijaisesti koululaismatkakorttina joukkoliikenteeseen. Koska oppilaskohtaiset matkakortit tilataan Matkahuollosta Helsingissä ja valmiit kortit toimitetaan kouluille postitse, vie koululaismatkakortin saaminen oppilaalle aikaa. Tämän vuoksi koulumatkaetuutta tulee aina hakea hyvissä ajoin ennen toivottua kuljetuksen alkamista. Valitettavasti on todennäköistä, että kaikki kesäkuun jälkeen tilatut koululaismatkakortit eivät ehdi kouluihin ennen ensimmäistä koulupäivää 10.8.

Joukkoliikenteessä kulkevan oppilaan noutopysäkki ja lähtöaika löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta. Liikennöitsijä tai koulu ilmoittaa koteihin kouluautossa kulkevan oppilaan noudosta. Mikäli tätä tietoa ei jo ole ilmoitettu, se ilmoitetaan koteihin mahdollisimman pian.

Lisätietoa koulukuljetuksista: kunnan kotisivujen Koulumatkat ja -kuljetukset -sivusto.

Read also