Muutoksia kirjaston viesteissä ja yleistä tietoa asioinnista

20.9.2023 asiointi

Järjestelmän vaihtumisen myötä kirjaston lähettämien viestien asetuksiin on tullut joitain muutoksia. Tekstiviestipalvelun käyttöönotto on edelleen kesken, joten asiakkaita kehotetaan tarkkailemaan varaustensa tilannetta verkkokirjastosta.

Ilmoitus myöhässä olevista lainoista

Myöhässä olevien lainojen tekstiviesti-ilmoitus on poistunut käytöstä. Saat ilmoituksen jatkossa sähköpostilla. Jos tietoihisi ei ole tallennettu sähköpostiosoitetta, saat viestin kirjeitse.

Kirjaston ilmoitusten sähköpostiosoite

Kaikki kirjaston sähköpostiviestit tulevat jatkossa osoitteesta noreply@koha-suomi.fi. Merkitse osoite omassa sähköpostissasi turvalliseksi ja lisää se yhteystietoihisi. Näin viestit eivät joudu roskapostilaatikkoon.

Oletuskirjasto ja lainaushistoria

Verkkokirjastossa voit määritellä omiin tietoihisi oletusarvoksi sen kirjaston, josta useimmiten noudat varauksesi.

Kirjaudu kirjastokortilla ja pin-koodilla omalle tilillesi osoitteessa kirkes.finna.fi. Mene kohtaan Omat tiedot ja valitse Ensisijainen noutopaikka -valikosta haluamasi kirjasto.

Valitsemasi kirjasto on tämän jälkeen varaustesi oletusnoutopaikkana. Omalla tililläsi voit määrittää myös lainaushistoriasi säilytysajan. Oletusarvo on, että lainaushistoria säilyy kolme vuotta, mutta historian voi valita säilymään aina tai ei lainkaan.

Varausten tekstiviesti-ilmoitukset eivät kulje

Uuden tietojärjestelmän käyttöönotossa ilmenneiden ongelmien vuoksi noudettavien varausten tekstiviesti-ilmoitukset eivät tällä hetkellä tule perille asiakkaille.

Omia varauksia kannattaa seurata verkkokirjaston kautta. Siirry Kirkes Finna -verkkokirjastoon. Järjestelmä huomauttaa noutamattomista varauksista myös esimerkiksi lainausautomaatilla asioidessa.

Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa haittaa. Vikaa korjataan parhaillaan. Sillä välin pyytäisimme asiakkaita noutamaan hyllyssä olevat varaukset, koska tilaa on rajallisesti ja uusia varauksia tulee hyllyyn päivittäin.

Lue myös