Mitä ihmettä -tapahtuma keskittyy keskustaan, Mäntsälä Rallin keskus Riihenmäellä

25.5.2023 tapahtumat

Mäntsälässä on tulevana viikonloppuna kaksi suurehkoa tapahtumaa, kunnan ja yhteistyökumppaneiden järjestämä Mitä ihmettä -elämysviikonloppu ja lauantaina myös Rallybaron Mäntsälä Ralli, jonka taustaorganisaatio hoitaa rallien järjestelyt. Rallikeskus sijoittuu Riihenmäen koululle ja etapit kylien reiteille, Mitä ihmettä -tapahtumat puolestaan keskustaan, joten liikenteellisesti tapahtumat eivät haittaa toisiaan.

Mitä ihmettä -viikonlopun keskeisimmät tapahtumapaikat ovat lauantaina Kapinatori, Seurojentalo, jokivarren kirsikkapuisto ja Kulttuurimeijerin mäki. Lisäksi lauantain satelliittikohteena on Lahdentien varressa sijaitseva kuvanveistäjä Heikki Varjan kotiateljé. Sunnuntaina kirkonmäen tapahtumapaikkojen lisäksi satelliittikohteena on Sarvikota Hirvihaarassa.

Mäntsälän kartta verkossa

Mitä ihmettä! tapahtuman koko ohjelma ja tapahtumapaikat täällä

Keskustaan kannattaa saapua mahdollisuuksien mukaan julkisilla, pyöräillen tai jalan.  Mäntsälään liikennöi Z-juna kerran tunnissa ja matka asemalta keskustaan Kapinatorille vie kävellen noin 20 minuuttia, pyörällä alle 10 minuuttia. Mäntsälän rautatieasemalta, kunnantalolta ja linja-autoasemalta sekä muutamasta muusta pisteestä voi ottaa käyttöönsä kunnan tarjoaman pyörän, jonka käyttö on ensimmäiset 2 h maksutonta.

Kuntafillareiden asemat ja ohjeet löytyvät täältä

Myös Heikki Varjan ateljén alueelle pääsee hyvin kävellen tai pyörällä (os. Lahdentie 14, keskustasta n. 1 km). Parkkipaikkoja lähistöllä on rajoitetusti.  Kunta järjestää kohteeseen myös kuljetuksen, johon tulee varata paikka ennakkoon. Kuljetus ateljéhen lähtee tasatunnein klo 12,13 ja 14 (kirjasto – kunnantalo – ateljé). Paluu 12.45,13.45 ja 14.45 (ateljé -kunnantalo – kirjasto). Sovittaessa haku myös rautatieasemalta.

Ennakkovaraukset kuljetukseen ateljéhen (per kuljetus max 7 hlöä) puh. 040 3146 098 /Heidi.

Kapinatorin lähialueella Kapinakuja sekä osa Huvitietä (seurojentalon edessä) on suljettu tapahtuman aikana lauantaina autoliikenteeltä.

Keskustan lähimmät parkkialueet löytyvät seuraavista paikoista:

– Kunnantalon pysäköintialue, os. Heikinkuja 4

– Ehnroosin ja Myllymäen koulun pysäköintialue, os. Nordenskilöldintie/Vanha Porvoontie

– RTV-liikkeen takana oleva parkkialue, os. Keskuskatu 10

– Keudan pysäköintialue, os. Lukkarinpolku 2

Rallybaron Mäntsälä Ralli on hoitanut ralleihin liittyvät järjestelyt ja tiedottaa myös reitteihin ja yleisökulkuun liittyvistä ohjeista omissa kanavissaan. Rallijärjestäjien mukaan tapahtumasta ei aiheudu suuren yleisön liikkumiselle keskustassa haittaa. Etapit ajetaan Levanto-Hautjärvi alueella, Soukkion alueella, Herman Onkimaan alueella sekä Riihenmäen koulun alueella ja asukkaille ko. rallireittien alueilla on tiedotettu järjestelyistä.

Lisätietoja Mäntsälä Rallin kanavista verkkosivuilla ja  Facebookissa

Säiden haltijakin näyttää suosivan tapahtumia, joten tervetuloa mukaan!

 

Lue myös