Kaakkumäenraitin uuden sillan päätyjen täyttötyöt käynnissä

4.7.2024 kadut

Kaakkumäenraitin siltatyömaalla tehdään uuden sillan päätyjen täyttötöitä. (kuva: GRK Suomi Oy)

Kaakkumäenraitin siltatyömaan keskeisin työvaihe tällä viikolla on ollut sillan päätyjen kevennystäyttöjen tekeminen. Päätyjen täyttötyöt jatkuvat viikolla 28. Lisäksi ensi viikolla aloitetaan sillan tie- ja etuluiskan yhdistävien maatukirakenteiden, eli sillan keilojen teko.
Mäntsälän keskusta-alueella sijaitseva Mäntsälänjoen ylittävä Kaakkumäenraitin silta on ollut suljettuna liikenteeltä 22.4.2024 lähtien. Myös rantareitti sillalle on suljettu. Kaakkumäenraitin siltaurakan arvioidaan valmistuvan elokuussa 2024.

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen kiveystyöt loppusuoralla 

Mt 140:n eli Lahdentien keskisaarekkeen kenttäkiveyksen asentaminen on loppusuoralla ja ensi viikolla tehdään kiveyksen viimeistelytyöt. Viikolla 28 valmistellaan myös istutusalueita, joihin syksyllä istutetaan puistolehmuksia.

Mt 140:n eli Lahdentien keskisaareke uudistaminen Mäntsälän keskustassa Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella valmistuu syyskuun alkuun 2024 mennessä.

Vanhan Porvoontien siltojen ja kadun rakentaminen: ajoratasillan kannen raudoitustyöt alkavat viikolla 28 

Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä sijaitsevan kirkkosillan rakennustyöt jatkuvat telineiden rakentamisella ja katualueen kiveystöiden valmisteluilla. Viikolla 28 keskeisimmät työvaiheet ovat sillan muottien teko ja sillan kannen raudoitustyöt. Lisäksi Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillan työmaalla tehdään ensi viikolla maatukien ja kansipalkistojen korjaustöitä.

Vanhan Porvoontien ajorata on katuinfran uusimistöiden vuoksi edelleen murskeella molemmin puolin Mäntsälänjokea.  Alueella autoilevien tulee murskeesta huolimatta käyttää ajoneuvoille tarkoitettuja väyliä, sillä esimerkiksi jalkakäytävällä ajaminen voi aiheuttaa vaaratilanteita.

– Kiitämme Vanhalla Porvoontiellä ja sen lähistöllä liikkuvia kärsivällisyydestä, sanoo kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta 

Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu. Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 lopussa.

Lisätiedot:  
Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869

Vanhan Porvoontien siltojen sekä kadun korjaus- ja saneeraus sekä Kaakkumäenraitin sillan uusiminen:
GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö,
etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusiminen:
GRK, Eero Pirskanen, työmaapäällikkö,
etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 050 5275174

Seuraa hankkeiden etenemistä:  
Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/
Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/
Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

Vanhalla Porvoontiellä sijaitsevan Mäntsälän kirkkosillan muottien teko ja sillan kannen raudoitustyöt alkavat viikolla 28. (kuva: Welado Oy)

Mt140 (Lahdentie) keskisaarekkeen kiveystyöt ovat loppusuoralla. (kuva: Welado Oy)