Mäntsälän kunnan Kuntanuusku -kampanja sai kunniaa Kuntaviestinnän SM-kilpailussa

15.5.2024

Veeti ilahdutti keväällä myös hoivakodin asukkaita ja henkilökuntaa vierailullaan.

Suomen Kuntaliitto on palkinnut Mäntsälä kunnan toteuttaman ”Kuntanuusku – Suomen koiraystävällisin kunta” –kampanjan ansioituneiden viestintätekojen kunniamaininnalla Kuntaviestinnän SM-kisoissa. SM-kilpailuun saivat osallistua vuosien 2022 ja 2023 aikana toteutetut työt. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 66 viestintäkampanjaa ja -tekoa.

– Olemme tosi ilahtuneita kampanjan saamasta positiivisesta huomiosta! Varsinkin kun ideointi ja toteutus on tehty täysin ”in house” eli omin voimin, kertoo Mäntsälän kunnan viestintäpäällikkö Jaana Jetzinger.

– Aloimme kehitellä Kuntanuusku-konseptia heti sen jälkeen, kun Suomen Kennelliitto palkitsi Mäntsälän Suomen koiraystävällisimpänä kuntana vuoden 2023 syksyllä. Suomessa on yli puoli miljoonaa koirataloutta, joita varmasti kiinnostaa millaista on elämä, asiointi tai matkailu Mäntsälässä, kun perheessä on myös koiria, Jetzinger toteaa.

Koiraystävällisyyttä esiin tuovaa koiralähettilästä, Suomen ensimmäistä Kuntanuuskua, haettiin avoimella kuntalaishaulla, johon tuli lukuisia upeita hakemuksia. Ensimmäisenä tehtävää hoitamaan valittiin sosiaalinen ja iloinen labradorinnoutaja Veeti, joka asuu perheineen Mäntsälässä Sälinkään kylässä.

– Keskeistä on ollut tuoda esiin koiralähtöisesti Mäntsälän monipuolisia koiraharrastusmahdollisuuksia sekä koirien ja koiraperheiden elämää helpottavia erilaisia palveluita. Lisäksi Veetin ja omistajansa Viivi Poltinojan ja Ragnar Marttalan vetämiin koiralenkkeihin on osallistunut lukuisia koirakoita ja koirien ystäviä, Jetzinger kertoo.

Koiraystävällisyyttä on tuotu esiin erilaisissa tapahtumissa sekä Kuntanuuskun omissa ja kunnan some- ja muissa kanavissa. Veeti on vieraillut muun muassa Keuda Saaren koirahoitolaan tutustumassa, Hoivamme-hoitokodissa asukkaiden ilona, vinkannut hyvistä lenkkeily- ja ulkoilureiteistä ja käynyt asiakkaana koiraystävällisissä kahviloissa ja myymälöissä.

Seuraavaksi Suomen koiraystävällisin kunta on järjestämässä Kuntanuuskun kera Suomen suurinta ja kauneinta koirapiknikkiä, joka pidetään la 25.5. järjestettävän Mitä ihmettä -elämystapahtuman yhteydessä. Paikkana on Mäntsälän keskustan jokirannassa sijaitseva idyllinen Kirsikkapuisto. Koko ohjelma: www.mitaihmetta.net

Toivotamme kaikki sosiaaliset koirakaverit ja koirien ystävät sydämellisesti tervetulleiksi tapahtumaan!

Kuntanuusku Veetin elämää ja vierailuja voit seurata

–     Instagramissa @kuntanuusku_mantsala ja

–     Facebookissa @Mäntsälän_Kuntanuusku

Elämästä koirien kanssa Mäntsälässä voit lukea lisää sivuiltamme Sujuvasti koiran kanssa

Mitä ihmettä -elämystapahtuma Mäntsälässä la 25.5.24, ohjelmassa myös Suomen suurin ja kaunein koirapiknik! Lue lisää tapahtuman ohjelmasta (vie tapahtumasivulle)

Lue myös