Mäntsälän ensimmäinen Kuntanuusku on Veeti-labrador

27.11.2023 koirapuistot

Mäntsälän kunnan ensimmäinen Kuntanuusku on Veeti, labradorinnoutaja. Kuntanuusku toimii kunnan koiraystävällisten palveluiden, paikkojen ja harrastusmahdollisuuksien some-lähettiläänä.

Suomen Kennelliitolta syksyllä saadun Suomen koiraystävällisin kunta -tunnustuksen innoittamina päätimme avata Mäntsälän kuntaan aivan uuden, Kuntanuuskun pestin. Kuntanuusku toimii kunnan koiraystävällisten palveluiden, paikkojen ja harrastusmahdollisuuksien some-lähettiläänä.

Avoimeen hakuun tuli ilahduttavan paljon hakemuksia. Valinnassa painotimme koiran tai koirien soveltuvuutta monenlaisiin, myös sosiaalisuutta ja lapsiystävällisyyttä vaativiin tilanteisiin, valmiuksia esitellä monenlaisia harrastuksia- ja palveluita sekä omistajan taitoja tuottaa sisältöjä eri sosiaalisen median kanaviin.

Nyt julkistettava Kuntanuusku perheineen täyttää kirkkaasti nämä kriteerit. Mäntsälän kunnan aivan ensimmäinen Kuntanuusku on Veeti, 11-vuotias labradorinnoutaja. Tehtävässä avustaa ”pikkuveli” Hippo.

Veeti on kodinvaihtaja, joka on tullut nykyiseen perheeseensä Viivi Poltinojan ja Ragnar Marttalan luokse Mäntsälän Sälinkäälle 7-vuotiaana. Vaikka ikää onkin, niin persoona on edelleen vauhdikas ja elämäniloinen. Veeti pitää ihmisistä, pikkukoirista, hevosista, uimisesta ja ennen kaikkea ruoasta. Harrastuksena on pikkuveli Hipon villitseminen ja pikku kunnissa matkustaminen. Ikä on hieman rauhoittanut vauhdikasta pappaa, mutta virkeä ja tekemistä rakastava tyyppi on edelleen tallella.

Hippo on  2,5-vuotias labradorinnoutaja  ja aktiivinen harrastuskoira. Hän harrastaa useampaa lajia, joista noutajan rodunomaiset lajit (noutajien taipumuskoe sekä noutajien metsästyskokeet) sekä mejä eli metsästyskoirien jäljestäminen ovat päälajeina. Hippo nauttii sylissä olosta, nenän käytöstä ja koirakavereista. Hippo auttelee Veetiä Kuntanuuskun tehtävissä aina kun mahdollista.

Veeti ja Hippo lähtevät mielellään kokeilemaan ja tutustumaan kaikkeen, mitä Kuntanuuskun toimenkuvaan kuuluu!

Seuraa somessa, tykkää ja ehdota koiraystävällisiä paikkoja ja palveluita Mäntsälästä Kuntanuuskun tutustumiskohteiksi: Instagramissa: @kuntanuusku_mantsala ja  Facebookissa: Mäntsälän Kuntanuusku

Veetin kuva: Viivi Poltinoja.

Suomen Kennelliitto valitsi Mäntsälän kunnan Suomen koiraystävällisimmäksi kunnaksi tänä syksynä. Suomen koiraystävällisin kunta -kilpailu on osa Koira kansalaisena -teemavuotta, jonka aikana Kennelliitto nostaa esille koiran roolia yhteiskunnassa ja sitä, millaisia palveluita koirat tarvitsevat. Mäntsälässä on koiraystävällinen vire, monipuolisesti koira-alan palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja kaikkinensa tilaa ja mahdollisuuksia elää hyvää koiran ja koiraperheen elämää.

Tutustu koirapalveluihin ja harrastusmahdollisuuksiin Mäntsälässä täältä (linkki vie Koiran kanssa -teemasivulle)

 

 

Lue myös