ELY tiedottaa: Hirvihaarantielle (Mt 1456) suunnitteilla jalankulku- ja pyöräilyväylä Mt 140:ltä Hirvihaaran koululle Kuntomajantien varrelle

27.2.2023 asuminen Tekninen ja elinvoima

Hirvihaarantielle suunnitellun jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnitelma on hyväksytty, mutta päätös ei ole vielä lainvoimainen.

”Mikäli hyväksymispäätöksestä ei ole valitettu, se saa lainvoiman huhtikuussa 2023. Tällä hetkellä on käynnissä rakentamissuunnitteluvaihe. Suunnitelmat valmistuvat tämän vuoden toukokuussa”, kertoo hankkeen rakentamissuunnittelusta vastaava projektipäällikkö Suvi Kylmänen Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Töiden arvioidaan pääsevän alkamaan syksyllä 2023. Työn rakennuttajana toimii Uudenmaan ELY-keskus ja rakentamisen projektipäällikkönä Jukka Aro. Aro arvioi, että urakoitsija valitaan kilpailutuksen jälkeen todennäköisesti elokuussa.

Kylmänen kertoo, että kohteessa nykyinen rakennuskanta aiheuttaa tilanahtautta ja väylän leveydestä on jouduttu tinkimään moottoritien eli Rienojan risteyssillan ja rautatien eli Palomäen alikulkusillan alitusten kohdalla.

”Hankkeen jalankulun- ja pyöräilyväylän leveys on enintään 3,5 metriä, mutta tiukoissa paikoissa mitasta joudutaan tinkimään noin 2,5-3 metriin. Leveys tarkentuu rakentamissuunnittelun aikana”, Kylmänen toteaa.

Maantien vanha silta on herättänyt kysymyksiä siitä, mitä sille tullaan tekemään, mutta tässä hankkeessa maantien jo olemassa oleva silta säilyy ennallaan.

Alueen asukkaita pyydetään työn aikana valppauteen tietyömaan läheisyydessä.

”Tietyömaa on aina vaarallinen, Aro varoittaa ja lisää, että jos tilaa on niukasti, kannattaa kävellen ja pyörällä liikkuessa noudattaa erityistä varovaisuutta.

Lisätietoa löytyy kuulutuksesta tiesuunnitelman hyväksymispäätöksestä, josta löytyy linkki materiaaleihin.

Tiedotamme lähempänä rakentamisen aloittamista enemmän esimerkiksi ylijäämä maa-aineksen sijoittamisesta.

Lisätietoa

ELY-keskus, projektipäällikkö Suvi Kylmänen (hankkeen rakentamissuunnittelu), puh. 0295 021 039 ja projektipäällikkö Jukka Aro (rakentaminen), puh. 0295 021 269, sähköpostit etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

 

Lue myös