Hakuaika lukuvuoden 2023–2024 iltapäivätoimintaan alkoi

20.3.2023 koululaiset Kasvatus ja opetus

Hakuaika koulujen iltapäivätoimintaryhmiin ensi lukuvuodelle on alkanut. Iltapäivätoiminaan voivat hakea 1. ja 2. luokkien sekä erityisen tuen oppilaat.

Koululaisten iltapäivätoiminta on koulupäivän jälkeen tapahtuvaa ohjattua toimintaa, joka tarjoaa lapselle turvallisen ympäristön iltapäivän viettoon. Iltapäivätoiminnassa tehdään monenlaisia mukavia asioita: luetaan, piirretään, liikutaan, askarrellaan, … Myös lasten toiveita toiminnan sisällöistä kuunnellaan.

Iltapäivätoiminta on maksullista. Toimintamaksu sisältää välipalan.

 

Haethan iltapäivätoimintaan varsinaisena hakuaikana!

Iltapäivätoiminnan varsinainen hakuaika kouluvuodelle 2023–2024 on 20.3–2.4.2023.

Varsinaisena hakuaikana jätettyjen hakemusten perusteella tehdään päätös niistä kouluista, joissa iltapäivätoimintaa tulevana lukuvuonna järjestetään. Ryhmän perustaminen on mahdollista, jos siihen voidaan hyväksyä seitsemän lasta. Lukuvuonna 2022–2023 iltapäivätoimintaryhmiä on kaikissa Mäntsälän kouluissa, joissa opiskelee 1. ja 2. luokan oppilaita.

Iltapäivätoiminta järjestetään koulun tiloissa. Iltapäivätoiminnan kausi alkaa koulujen lukuvuoden aloituksen kanssa keskiviikkona 9.8.2023.

 

Näin haet iltapäivätoimintapaikkaa lapsellesi

Iltapäivätoimintapaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella wilmassa, etusivun kohdasta ”Hakemukset ja päätökset” löytyvällä lomakkeella.

 

Kuva näyttää, mistä kohtaa Wilmassa löytyvät koululaisten hakemuslomakkeet

Hakulomakkeet Wilmassa

 

Myös paperilomakkeella hakeminen on mahdollista. Paperilomakkeita löytyy kunnan kotisivuilta  > Iltapäivätoimintahakemus. Hakemuslomakkeen voi myös noutaa kunnantalon palvelupiste Vinkistä sen aukioloaikoina.

Hakeutuminen iltapäivätoimintaan on mahdollista myös muina aikoina. Tällöin oppilaspaikkoja myönnetään varsinaisena hakuaikana perustettuihin ryhmiin vapaiksi jääneille paikoille.

 

Osallistuminen ja maksut

Iltapäivätoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Toiminta on lapselle vapaa-aikaa. Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä. Osallistumisaikoja on kaksi: kello 16.00 asti jatkuva toiminta ja kello 17.00 asti jatkuva toiminta.

Toimintamaksun suuruus riippuu lapsen toiminta-ajasta. Sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti lukuvuonna 2023–2024 kello 16.00 asti jatkuvan toiminnan kuukausimaksu on 105 € ja kello 17.00 asti jatkuvan toiminnan kuukausimaksu on 138 €. Kesäkuulta 2024 ei peritä toimintamaksua.

Toimintamaksusta säätää perusopetuslaki. Kuukausimaksujen suuruudesta päättää vuosittain Mäntsälän sivistyslautakunta. Toimintamaksuihin on mahdollista hakea maksuvapautusta tai -huojennusta toimeentulokriteereihin perustuen.

 

Iltapäivätoiminnan järjestäminen Mäntsälässä

Mäntsälän kunta järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa perusopetuslain sekä valtakunnallisten aamu- ja iltapäivätoimintatoiminnan perusteiden mukaisesti. Mäntsälän sivistyslautakunta päättää vuosittain iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmasta. Iltapäivätoiminta on osa koulun järjestämää vapaa-ajan toimintaa.

 

Lisätietoa Mäntsälän kunnan iltapäivätoiminnasta on kunnan kotisivuilla.