UUSIMAA23-valmiusharjoitus on käynnistynyt

29.11.2023 turvallisuus

Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämän UUSIMAA23-valmiusharjoituksen aktiivivaihe on käynnistynyt tiistaina 28.11.2023. Harjoitus kestää kolme päivää ja se kokoaa yhteen lähes tuhat osallistujaa Uudenmaan alueelta. Harjoituksen tarkoituksena on kehittää organisaatioiden valmiutta ja edistää yhteistoimintaa vakavassa häiriötilanteessa.

Tämä on ensimmäinen koko Uudenmaan alueen harjoitus sen jälkeen, kun hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa ja Suomi on liittynyt Naton jäseneksi. Nämä muutokset yhteiskunnassa tekevät harjoituksesta merkittävän varautumisen ponnistuksen monella tapaa muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

UUSIMAA23-harjoitus on Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä alueellinen valmiusharjoitus, johon osallistuu noin 50 Uudenmaan alueella toimivaa organisaatiota. Harjoituksen pääteemana on varautuminen kuvitteelliseen väestönsuojelutilanteeseen, joka perustuu kiristyneeseen kansainväliseen tilanteeseen. Harjoitus antaa osallistujille mahdollisuuden harjoitella tilanteen hallintaa ja yhteistoimintaa virtuaalisella harjoitusalustalla.

Mäntsälän kuntakonsernin valmiusjohtoryhmä harjoittelee koko harjoituksen ajan omissa tiloissaan eikä harjoitus näy katukuvassa. Harjoitus toteutetaan työpöytäharjoituksena virtuaalisella alustalla, mikä mahdollistaa osallistujille erilaisten tilanteiden tehokkaan harjoittelun väestönsuojelun näkökulmasta.

UUSIMAA23-harjoituksen tavoitteena on parantaa osallistuvien organisaatioiden valmiuksia ja vahvistaa niiden kykyä toimia yhdessä kriittisissä tilanteissa.

Harjoituksen palauteseminaari pidetään tammikuussa 2024. Tuolloin arvioidaan harjoituksen onnistumista ja kerätään osallistujien kokemuksia.

 

Lue myös