Kunnan tiedote Vantaan kouluampumiseen liittyen

2.4.2024 koulut

Mäntsälän kouluissa on suruliputus keskiviikkona 3.4.24. Vantaan tiistaisen kouluampumisen johdosta, Valtioneuvoston esittämän toiveen mukaisesti.

Vantaalla Viertolan peruskoulussa tapahtui tiistaina 2.4. aamulla ampumavälikohtaus, jossa kuoli yksi ja loukkaantui kaksi koulun kuudesluokkalaista. Poliisi on ottanut kiinni epäillyn tekijän. Poliisin tiedote asiasta (linkki tiedotteeseen).

Mäntsälän kouluissa valmiustasoa on nostettu kunnan suunnitelman mukaisesti ja koulujen henkilöstöä tiedotettu ja ohjeistettu, kertoo opetuspalvelut. Opettajat ovat kertoneet oppilaille tilanteesta ja keskustelleet sen mahdollisesti esiin nostattamista tunteista. Kaikella toiminnalla pyritään siihen, että koulun arki voi jatkua turvallisesti tästä eteenpäinkin.

On tärkeätä, että vanhemmat keskustelevat asiasta myös kotona. Tarvittaessa voi olla yhteydessä koulun oppilashuoltohenkilöstöön tai koulun henkilöstöön.

Mäntsälän kirkossa pidetään pieni hartaushetki ti 2.4. klo 18. Kirkko on auki hiljentymistä varten klo 20 saakka. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä, joiden kanssa voi halutessa keskustella.

KESKUSTELUTUKEA SAA MYÖS SEURAAVILTA TAHOILTA:

  • Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusote tarjoaa lapsille ja nuorille keskusteluapua, jos Vantaan koulussa tapahtunut aiheuttaa huolta tai pelkoa: linkki Keusoten tiedotteeseen.
  • Mieli ry:n kriisipuhelin vastaa 24 h numerossa 09 2525 0111.
  • Sekasin-chat auttaa erityisesti 12–29-vuotiaita. Linkki Sekasin -palveluun
  • MLL:n Lasten ja nuorten puhelin, puh. 116 111, avoinna arkisin kello 14–20 ja viikonloppuisin kello 17–20.
  • Mannerheimin lastensuojeluliiton neuvoja väkivaltauutisista puhumiseen lasten kanssa: Linkki MLL:n sivuille
  • SPR:n ohjeistus: Näin autat lasta tai nuorta kriisitilanteessa (linkki ohjesivulle)

Lue myös