Ohjaamoviikkoa vietetään 13.–17.2.23

8.2.2023

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään ensi viikolla, maanantaista perjantaihin (13.–17.2.).

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään ensi viikolla, maanantaista perjantaihin (13.–17.2.). Vuoden 2023 teemana on Ohjaamossa tavataan. Teemalla muistutetaan Ohjaamoista ja niiden toiminnasta pandemia-ajan jälkeen.

Viikon aikana Mäntsälän Ohjaamo julkaisee sometileillään aiheeseen liittyviä postauksia ja kutsuu nuoret käymään Ohjaamossa ja seuraamaan sometilien uutisointia. Keskiviikkona Ohjaamo on nuoria varten paikallisessa Citymarketissa klo  12-15, jolloin voit tulla tutustumaan Ohjaamon toimintaan, arvuuttelemaan kuvavisaa tai kahvikupposelle.

Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 18–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat maksutonta tukea, neuvontaa ja ohjausta kaikille nuorille myös ilman ajanvarausta. Nuoren ei tarvitse tietää minkä asiantuntijan apua hän tarvitsee, vaan riittää, että hän löytää Ohjaamon. Ohjaamossa selvitetään nuoren tuen tarve ja autetaan eteenpäin. Ohjaamon slogan onkin: Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.

Mäntsälän Ohjaamosta löytyvät mm. Te-palvelut, työllisyyspalvelut, etsivä nuorisotyö, sosiaalityö, päihde- ja mielenterveyshoitajan keskusteluapu, ammatinvalintapsykologin palvelut, palveluohjaus. Palveluohjauksen avulla ohjaamme sinut oikeiden palveluiden piiriin ja saat tarvittaessa tukea ja tietoa myös muista asioista, kuten opiskelu, asuminen, raha-asiat, hakemuksien täyttäminen tms. Kaikissa asioissa pyrimme auttamaan. Päivystämme maanantaisin ja torstaisin klo 13–16, osoitteessa Heikinkuja 4.

Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle.

Lisätietoja:

Nina Rossi Palveluohjaaja, Ohjaamo Mäntsälä 040 314 5187 ohjaamo@mantsala.fi

 

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu paikka, joka kokoaa eri palvelut saman katon alle. Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työllistymiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaamossa asiat etenevät. Voit tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa.

Lue myös