Mäntsälän kunta järjestää kunnan henkilöstölle, luottamushenkilöille ja yhdistyksille suunnatun siivoustapahtuman maanantaina 6.5.24

16.4.2024

Mäntsälä on mukana Ylen Miljoona roskapussia-kampanjassa, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä. 

Kunta järjestää siivoustapahtuman Mäntsälän kunta järjestää kunnan henkilöstölle, luottamushenkilöille ja yhdistyksille suunnatun siivoustapahtuman maanantaina 6.5.24. Jätesäkkejä ja hanskoja voi noutaa kunnantalon palvelupiste Vinkistä sen aukioloaikoina. Käytettyjä hanskoja ei tarvitse palauttaa.

Roskia kerätessä tulee noudattaa varovaisuutta. Tiealueilta kerättäessä vaaditaan tieturvakortti ja huomioliivit. Roska-astioihin ei saa työntää kättä mahdollisten terävien esineiden varalta, eikä jätesäkkejä tule kantaa olalla säkkien mahdollisesti sisältämien neulojen ym. vaaralliseksi luokiteltavien esineiden varalta. Neuloja tai muita vastaavia ei tule kerätä ilman asianmukaisia hanskoja. Mikäli vaarallisia esineitä löydetään, tulee ne sulkea esim. pulloon tai rasiaan. Ensiaputarvikkeita on saatavilla palvelupiste Vinkistä sen aukioloaikoina.
Turvallisuusohjeita (roskapaivassa.net)
 
Jätesäkkejä ja hanskoja jaossa myös kuntalaisille 

Haastamme myös muut kuntalaiset osallistumaan kampanjaan!
Kunta vastaa puistoroskiksien tyvelle kampanja-aikana jätettyjen roskapussien poiskuljettamisesta. Kuntalaiset voivat halutessaan hakea jätesäkkejä ja hanskoja palvelupiste Vinkistä toukokuun 1. viikon ajan.
Kerättävä jäte tulee mahdollisuuksien mukaan toimittaa kierrätykseen. Kierrätettävän jätteen on oltava puhdasta ja kuivaa.

Roska-astioiden ollessa lähes täynnä tai täynnä voi keräyspussit jättää astian viereen. Puistoroskiksien yhteydessä on Resonoi-palautepalvelun QR-koodi, jonka kautta voi tehdä ilmoituksen tyhjennystarpeesta. Jätettäessä roskapusseja jäteastioiden viereen tulee huolehtia etteivät esim. linnut ja jyrsijät pääse roskiin käsiksi.

Miljoona roskapussia -kampanja on käynnissä 15.4.–31.5.2024. Ylen verkkosivuilla on avautunut 15.4. kampanjasivuston roskalaskuri https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia, johon mäntsäläläiset voivat itse käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän Mäntsälän kohdalle.

Yhteyshenkilönä kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle toimii outi.asikainen@mantsala.fi, puh. 040 314 5833.

Näin kampanjaan voi osallistua 
1.   Hanki Yle-tunnus.
2.   Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.
3.   Lähde ulos – yksin tai porukalla.
4.   Kerää roskia ympäristöstä.
5.   Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.
6.   Kirjaudu Ylen verkkosivuille.
7.   Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt Miljoona roskapussia 2024 -kampanjasivulle.
8.   Haasta muita (luokat, ystävät, opettajat) mukaan!

Lue myös