Löydä uusia liikkumisen mahdollisuuksia Mäntsälästä

21.9.2022 koirapuistot

Kunta tarjoaa monipuoliset liikkumisen mahdollisuudet raikkaassa ulkoilmassa!

Syksyllä on mahtavaa liikkua ja nauttia pimenevistä illoista vaikkapa kävelylenkin merkeissä. Mäntsälän kunnalla on monipuolisia liikuntamahdollisuuksia eri ikäisille liikkujille.

Lapsille on tarjolla ilmaisia leikkipuistoja. Leikkipuistot sijaitsevat pääasiassa keskustassa ja näistä saat tarkempaa tietoa kunnan kotisivuilta.

Lenkkeilijöille ja koirien ulkoiluttajille on keskustaan rakentunut uusi Kartanon metsän ulkoilureitti, joka on toimii talvella hiihtoreittinä ja talvikauden ulkopuolella kävelyreittinä (kuva ohessa).

Lisäksi Isonniityntiellä on koirapuisto, jossa on hyvä liikuttaa karvaisia koiraystäviämme.

Karttakuva

Kartanonlenkin kartta

Kaakkumäenraitin senioripuistosta löydät erilaisia kuntovälineitä, joilla saat kuntoasi kohotettua raikkaassa ulkoilmassa. Senioripuistoon ovat tervetulleita kaiken ikäiset kuntoilijat!

Hirvihaaran hiihtokeskuksessa (os. Kuntomajantie 115, 04680 Hirvihaara) on 5 km pituinen valaistu kuntoreitti. Hiihtokeskuksessa on kuntoportaat sekä kuntoiluvälineitä, kuten painonnostotanko, köydet, vatsalauta, streetworkout-teline, jossa rekkejä ja tankoja sekä monkeybars. Huomioithan, että hiihtokeskuksella on meneillään hiihtosillan remontti, jonka on määrä valmistua joulukuun alkuun mennessä.

Mustamäellä on 1.3 km pituinen valaistu kuntoreitti. Mustamäellä on myös terveysmetsäreitti, jossa pääset liikkumaan koskemattomassa metsässä rauhaisaa polkua myöten. Riihenmäen koululla on pumptrack-rata, ja koulun takana lyhyt kuntoreitti. Jokivarren kävelyreitillä pääset kokeilemaan MOBO-suunnistusrataa. Jokivarressa sijaitsee myös kuntoportaat ja erilaisia kuntoiluvälineitä.

Frisbeegolfradat sijaitsevat Sälinkääntien varressa sekä Hyökännummella. Tutustu myös Anttilan lähiliikunta-alueeseen Ansaritiellä. Lähiliikunta-alueella on peliareena, skeittiparkki, parkouralue sekä erilaisia kuntoiluvälineitä. Myös kouluilla on erilaisia liikuntamahdollisuuksia kuntalaisten käytettävissä.

Kunnalla on monipuoliset urheilumahdollisuudet monitoimitalolla ja sen läheisyydessä. Voit pelata siellä tennistä, squashia tai jalkapalloa. Katukoripalloa voit harrastaa urheilupuistossa, lukion, Ehnroosin tai Riihenmäen koulun pihalla.  Jäähallissa voit luistella, keilailla ja tanssia. Jäähallin yleisövuorot: ma klo 18-19 (alle 12v), ke klo 19-20 (kiekoton), to klo 18.30-19.30 (kiekollinen), pe klo 18-19 (kiekollinen), pe klo 18.30-19.30 (kiekoton), su klo 14-15 (kiekollinen), su klo 17-18 (kiekoton).

Viikolla 39 alkaa Beachvolleykentän rakentaminen Karhulantien ja lukion väliselle alueelle. Aloitamme liikennejärjestelyillä ja työmaa-alueen sulkemisella.

 

Nyt kaikki liikkumaan ja nauttimaan syksystä!

 

Mäntsälän kunta

 

Lue myös