Starttivalmennus

Viimeksi muokattu: 12.2.2024
Starttivalmennus on suunnattu alle 25-vuotiaille mäntsäläläisille nuorille, jotka ovat vailla työ- tai koulutuspaikkaa sekä tarvitsevat tukea jatkosuunnitelmien tekemiseen ja arjenhallintaan.

Starttivalmennus on suunnattu alle 25-vuotiaille mäntsäläläisille nuorille, jotka ovat vailla työ- tai koulutuspaikkaa sekä tarvitsevat tukea jatkosuunnitelmien tekemiseen ja arjenhallintaan. Jokaisen nuoren kanssa tehdään oma henkilökohtainen suunnitelma ja kirjataan tavoitteet Starttivalmennusjaksolle. Valmennusjakson pituus sovitaan yksilöllisesti.

Starttivalmennus toimii maanantaista torstaihin kello 9–13.30. Valmennus tarjoaa tukea elämänhallintataitojen ja toimintakyvyn kasvattamiseen sekä motivaation vahvistamiseen työn, koulutuspaikan tai tulevaisuuden suunnan löytämiseksi. Valmennuspäiviin sisältyy myös liikuntaa ja ruoanvalmistusta sekä retkiä ja tutustumiskäyntejä osallistujien mielenkiinnon mukaan.

Starttivalmennus toimii osoitteessa Kivistöntie 3, Mäntsälä.

Starttivalmennukseen voi hakeutua Ohjaamon tai etsivän nuorisotyön kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä Starttivalmennuksen ohjaajiin.

Mäntsälän nuorisopalvelut tarjoaa 17–29-vuotiaille nuorille mahdollisuuden maksuttomaan vapaa-ajan toimintaan joka viikko vuorottelevilla Startti- ja ENT cafeilla. Lisätietoja ENT cafe –toiminnasta löydät täältä: Etsivä nuorisotyö – Mäntsälän kunta (mantsala.fi)

Startticafe on vapaaehtoista ja sopimuksetonta toimintaa, jossa on mahdollisuus tavata muita nuoria.

Maksuton ja päihteetön Startticafe on ensisijaisesti alle 29-vuotiaille mäntsäläläisille Starttivalmennuksessa oleville nuorille, valmennuksen päättäneille sekä kaikille toiminnasta kiinnostuneille suunnattua vapaa-ajan toimintaa.

Starttivalmennuksesta kiinnostuneet ja valmennuksen aloitusta pohtivat nuoret ovat tervetulleita tutustumaan paikkaan, toimintaan, ohjaajiin ja mahdollisesti muihin parhaillaan Starttivalmennuksessa oleviin nuoriin matalalla kynnyksellä. Starttivalmennukseen on mahdollista tulla tutustumaan myös muulloinkin. Valmennuksen jo aiemmin päättäneet voivat puolestaan tulla kertomaan kuulumisiaan ja tapaamaan vanhoja tuttuja.

Startticafe tarjoaa jokaisella kerralla mahdollisuuden kokeilla erilaisia kädentaitoja kehittäviä tekniikoita esim. maalaus, kankaan värjäys ja erilaiset askartelut. Toimintaa tuotetaan nuorten toiveiden mukaisesti.
Avoinna joka toinen keskiviikko (parittomat viikot) klo 15–17 Simolassa, osoitteessa Kivistöntie 3.