Varhaiskasvatusyhteistyö

Viimeksi muokattu: 31.8.2022
Kirjastoauto käy monilla päiväkodeilla osana koulureittejään, jolloin lapsilla ja päiväkotien aikuisilla on mahdollisuus lainata aineistoa ja tutustua kirjaston palveluihin. Muita alle kouluikäisille suunnattuja palveluja ovat mm. satutuokiot, valmiiksi kootut aineistokassit ja opastetut kirjastokäynnit.
 • Kirjastovirkailija lukee kirjaa lapsille

  Kirjastossa pidetään satutuokio kerran viikossa. Satuhetket ovat vuoroviikoin tiistai-iltapäivinä klo 18 ja keskiviikkoaamuisin klo 10. Ajankohdat voi tarkistaa kunnan tapahtumakalenterista tai kirjaston etusivun tapahtumalistauksesta. Satutuokioon ovat tervetulleita esim. perhepäivähoitajat ryhmineen.

  Satutuokioita järjestetään kausiluontoisesti myös päiväkodeissa tai niiden pihoilla tai leikkipuistoissa. Näistä tiedotamme erikseen.

  Satutuokiota voi myös pyytää omaan yksikköönsä/ryhmälleen. Olethan tällöin yhteydessä ajoissa, mielellään kaksi viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa.

 • Päivähoitoryhmät voivat hakea yhteiskäyttöön tarkoitetun aineiston lainaamista varten yhteisökortin. Yhteisökortin saaminen edellyttää vastuuhenkilön nimeämistä. Yhteisökortin vastuuhenkilönä toimii yleensä ryhmän ohjaaja. Mikäli korttia väärinkäytetään tai sillä lainataan aineistoa henkilökohtaiseen käyttöön, vastuuhenkilö on vastuussa mahdollisista maksuista ja aineistokorvauksista.

  Yhteisökortilla lainatun aineiston laina-aika on 6 viikkoa.

  Yhteisökortit ovat määräaikaisia, niiden voimassaoloaika on yksi vuosi myöntöpäivästä. Tämän jälkeen korttia ei voi käyttää ennen kuin yhteystiedot ja vastuuhenkilön tiedot on tarkastettu ja kortti aktivoitu uudelleen.

 • kirjastovirkailija esittelee kirjastoa lapsille

  Lukuvuoden ajan esikoulu-ryhmille on tarjolla oma toiminnallinen kirjaston käytönopastus KIRJASTOJUNA.
  “Kirjastojuna” on suunniteltu pohjustamaan Mäntsälän kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluvaa ekaluokkalaisten elämyksellistä kirjastovierailua.

  Vierailulla tutustutaan kirjaston tiloihin, erilaisiin aineistovalikoimiin sekä automaattien käyttöön. Sen kesto on 30-45 min.

  Vierailu sisältää lasten yksilöllistä ohjausta, joten ryhmään mahtuu korkeintaan 10 lasta ja aikuinen ohjaaja. Lisätietoja ja varauksia ottaa vastaan kirjastovirkailija Minna Nummela

  Minna Nummela

  erikoiskirjastovirkailija, lasten palvelut, satutunnit, varhaiskasvatus ja esi- ja alkuopetus

 • Voit pyytää kirjastoa kokoamaan omalle ryhmällesi heidän ikätasoonsa ja/tai johonkin teemaan liittyvän aineistokassin. Kokoamme kassin valmiiksi noudettavaksi ja lainattavaksi.

 • Kirjaston youtube-kanavalle on viety mm. Satutäti-Minnan tekemiä, alle kouluikäisille soveltuvia, Kalle-ketun seikkailuista kertovia pöytäteatteriesityksiä katsottavaksi.