Kouluyhteistyö

Viimeksi muokattu: 29.6.2022
Kouluilla keskiviikosta perjantaihin käyvä kirjastoauto palvelee lapsia ja aikuisia. Ala- ja yläkouluille tarjottavat ohjatut kirjastokäynnit ja vinkkaukset ovat osa Mäntsälän kulttuurikasvatussuunnitelmaa, mutta opastuksia ja vinkkauksia järjestetään myös muille luokka-asteille.

Lukiolle ja ammattiin opiskeleville järjestetään opastuksia ja aineistovinkkauksia pyynnöstä.

Otathan yhteyttä mielellään vähintään kahta viikkoa ennen aiottua toteutusta sopiaksesi opastuksesta, ohjatusta kirjastokäynnistä tai aineistovinkkauksesta. Kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluvien toteutusten osalta palvelujen varaaminen on ohjeistettu erikseen.

Kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisesti tarjottavat palvelut

Muita kouluille tarjottavia palveluita

 • Kirjastolla on reilut 20 lukukirjapakettia. Yhdessä paketissa on aina 20/25 kpl samaa kirjaa koko luokalle yhdessä luettavaksi.

  Lukukirjapaketti varataan sähköpostilla kirjaston asiakaspalvelusta. Lukukirjapaketteja saa olla lainassa yksi per luokka. Laina-aika on yksi kalenterikuukausi, eikä lainoja voi uusia. Lukukirjat lainataan ja palautetaan omassa kirjakassissaan, ja kaikki kirjat on palautettava yhdellä kertaa.

  Suosittelemme että lukukirjapakettien kirjoja ei viedä kotiin vaan kirjat pidetään luokassa. Koska lukukirjapaketteihin on usein varausjono, on tärkeää, että paketti palautetaan ajallaan ja kokonaisuudessaan. Puutteellisina palautuvat paketit aiheuttavat kirjastolle lisätyötä ja hidastavat paketin kiertoa koululta toiselle.

  Kirjaston asiakaspalvelu

  asiakaspalveluaikana

 • Koululuokat voivat hakea yhteiskäyttöön tarkoitetun aineiston lainaamista varten yhteisökortin. Yhteisökortin saaminen edellyttää vastuuhenkilön nimeämistä. Yhteisökortin vastuuhenkilönä toimii yleensä luokan opettaja. Mikäli korttia väärinkäytetään tai sillä lainataan aineistoa henkilökohtaiseen käyttöön, vastuuhenkilö on vastuussa mahdollisista maksuista ja aineistokorvauksista.

  Yhteisökortilla lainatun aineiston laina-aika on 6 viikkoa.

  Yhteisökortit ovat määräaikaisia, niiden voimassaoloaika on yksi vuosi myöntöpäivästä. Tämän jälkeen korttia ei voi käyttää ennen kuin yhteystiedot ja vastuuhenkilön tiedot on tarkastettu ja kortti aktivoitu uudelleen.

 • Kirjaston ja kirjastoauton henkilökunta kokoaa pyynnöstä eri teemoihin ja aiheisiin liittyviä aineistopaketteja opetuksen tueksi. Olethan yhteydessä kirjastoon hyvissä ajoin ennen aineistopaketin tarvetta, jotta ehdimme koota sen.