Varhaiskasvatuksen kerhotoiminta

Viimeksi muokattu: 16.2.2024

Kerhotoiminta on osa kunnassa järjestettävää avointa varhaiskasvatuspalvelua. Toiminta on tarkoitettu kotona olevien vanhempien 2-5 -vuotiaille lapsille koko- ja osapäivähoidon vaihtoehdoksi. Toiminta noudattaa varhaiskasvatuksen valtakunnallisia linjauksia ja sillä pyritään tukemaan lapsen ja koko perheen hyvinvointia. Lapset osallistuvat kerhoihin ilman vanhempia. Kerhotoimintaan osallistuva lapsi ei saa olla kunnallisessa eikä yksityisen hoidon tuella tuetussa varhaiskasvatuksessa.

Toiminta-aika

Kerhon toimintakausi alkaa syyskuun alussa ja noudattaa varhaiskasvatuksen esiopetuksen työaikoja. Kerhot ovat suljettuja koulujen loma-aikoina. Kerhotoimintaa järjestetään 2 tuntia kerrallaan kaksi kertaa viikossa. Kerhojen toimintapäivät ja -ajat löytyvät voimassa olevasta kerhotoiminnan esitteestä.

Maksut

Kerhoon osallistuminen on maksullista. Kuukausimaksu on kiinteä 20 euroa/kk, eikä poissaoloista hyvitetä.

Henkilöstö

Kerhotoimintaa toteuttavat varhaiskasvatuksen sosionomi ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Toiminnasta vastaa päiväkodin johtaja Tiina Timonen,  040 314 5732,  tiina.timonen(at)mantsala.fi.

Hakeminen ja päätös
Kerhoihin haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella, lomake löytyy varhaiskasvatuksen sähköiset lomakkeet sivulta. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea kesken toimintakauden.

Lisätietoja saa varhaiskasvatuksen asiantuntija Tiina Korhoselta 040 314 5084, tiina.korhonen(at)mantsala.fi

KERHOT

MÄNTSÄLÄN KESKUSTA
Metsätontun kerho
Keskuskatu 21, 04600 Mäntsälä