Ylen Miljoona roskapussia -kampanja on käynnissä!

24.4.2023 ympäristö

Mäntsälä on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa.

Kunta vastaa puistoroskiksien tyvelle kampanja-aikana (13.4.-15.6.23) jätettyjen roskapussien poiskuljettamisesta. Kuntalaiset voivat halutessaan hakea jätesäkkejä ja hanskoja palvelupiste Vinkistä toukokuun 1. viikon ajan. Kerättävä jäte tulee mahdollisuuksien mukaan toimittaa kierrätykseen. Kierrätettävän jätteen on oltava puhdasta ja kuivaa.

Roska-astioiden ollessa lähes täynnä tai täynnä voi keräyspussit jättää astian viereen. Puistoroskiksien yhteydessä on Resonoi-palautepalvelun QR-koodi, jonka kautta voi tehdä ilmoituksen tyhjennystarpeesta. Jätettäessä roskapusseja jäteastioiden viereen tulee huolehtia, etteivät esim. linnut ja jyrsijät pääse roskiin käsiksi.

Ylen kampanjasivustolla osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia on roskalaskuri, johon mäntsäläläiset voivat itse käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän Mäntsälän kohdalle. Väärinkäytösten estämiseksi on roskapussien ilmoittaminen jouduttu laittamaan tunnistautumisen taakse. Roskien ilmoittajan on siis ensin luotava itselleen Yle Tunnus, jotta roskapussien määrän voi ilmoittaa laskuriin. Ohjeet Yle Tunnuksen luomiseen löytyvät täältä: https://yle.fi/aihe/yle-tunnus.

Tässä Yle Mixin tekemä tosi kiva video roskien keräämisestä! ROSKAKISA!! – KUKA KERÄÄ ENITEN ROSKIA 5 MINUUTISSA?!

 

 

 

 

Lue myös