Vanhan Porvoontien kirkkosillan purkutyöt alkavat arviolta pääsiäisen jälkeen

28.3.2024 joukkoliikenne

Vanhan Porvoontien kirkkosillan purkutelineet ovat valmistuneet ja tällä viikolla on tehty sillan purkutöiden valmisteluja. Kirkkosillan purkaminen alkaa sahaustöillä arviolta pääsiäisen jälkeen. Vanhan Porvoontien katuinfran uusimistyöt ovat alkaneet tällä viikolla kirkkosillan tuntumasta päällysrakenteiden purkamisella sekä vesihuoltoon liittyvillä töillä. Työmaalla on kaivettu esiin vesijohto- ja jätevesilinjaa.

Lumien sulaessa jalankulkijoiden on hyvä huomioida, että viheralueet eivät ole kulkureittejä.

Haluamme varmistaa turvallisuuden niin alueen käyttäjille kuin työmaan työntekijöillekin. Merkittyjä kulkureittejä käyttämällä ihmiset eivät joudu vahingossa työmaa-alueelle. Turvallisuus ensin, korostaa kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta.

Työmaan kautta kulkeminen on vaarallista erityisesti nyt, kun kaivuutyöt on aloitettu ja sillan purkutyöt ovat myös käynnistymässä. Työmaan suojauksia tullaan lisäämään ja alueelle asennetaan sillan purkutöistä varoittavat huomiokyltit.

 

Mäntsälän kirkkosilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta sijaitsevat Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä kohdassa, jossa katu ylittää Mäntsälänjoen. Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Kulku Mäntsälänjoen yli ei ole mahdollista urakan aikana uusittavien siltojen kautta.  Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu. Kaakkumäenraitin silta suljetaan alustavan arvion mukaan huhti-toukokuun vaihteessa.

 

Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 lopussa.

Lisätiedot:

Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869 GRK,

Jouni Karvonen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Seuraa hankkeen etenemistä:

Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/

Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/

Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

Vanhan Porvoontien katuinfran uusimistyöt ovat alkaneet tällä viikolla vesihuoltoon liittyvillä töillä. Työmaalla on kaivettu esiin vesijohto- ja jätevesilinjaa. (kuva: GRK Suomi Oy)

Lue myös