Somekiusaamisen vastainen liekki syttyy ensi viikolla

15.11.2023 koululaiset

Maanantaina 20.11. sytytetään Mäntsälän kouluissa somekiusaamisen vastainen liekki. Se palaa kouluissa Lapsen oikeuksien viikon ajan eli perjantaihin 24.11. saakka. Aidon liekin sijaan lyhdyissä palaa led-kynttilä jossakin kaikille oppilaille näkyvällä paikalla.

Somekiusaaminen on valitettavan yleinen ilmiö, joka näkyy myös koulujen arjessa. Kouluissa sitä vastaan on vaikea taistella, koska kiusaamista tapahtuu usein lasten ja nuorten vapaa-ajalla. Yhtenä kiusaamisen muotona se voi satuttaa vakavasti ja jättää pitkäaikaiset seuraukset kiusatulle.

Jos haluat näyttää tukesi koulujen somekiusaamisen vastaiselle työlle, sytytä kiusaamisen vastainen liekki ulkolyhtyyn näkyvälle paikalle maanantaina 20.11.

Mäntsälän kunnassa on myös hyväksytty ja julkaistu eettiset ohjeet, joiden liitteenä olevassa some-ohjeessa muistutetaan muita kunnioittavan, eettisen toiminnan tärkeydestä myös sosiaalisessa mediassa. Uutinen Kunnan eettiset pelisäännöt yhteiseen käyttöön.

Keskeistä kaikessa vuorovaikutuksessa eri kanavissa on viestiä asiallisesti, toisia kunnioittaen. Someen ei ikinä tulisi kirjoittaa luottamuksellisista tai salassapitovelvollisuuden piiriin liittyvistä asioista. Mielipideasioissa ajatuksensa kannattaa esittää rakentavasti ja ratkaisuhakuisesti, provosoitumatta. Faktoja ja mielipiteitä ei tule sekoittaa keskenään.

Lue myös