Ratkaisu iltapäivätoiminnan joulukuun laskutusvirheen oikaisemiseksi

12.1.2023 koulut Kasvatus ja opetus

Koulujen iltapäivätoiminnan joulukuun kuukausimaksujen laskutusvirheeseen on löydetty ratkaisu. Virheelliset laskut on lähetetty 11.1.2023. Virheellisessä laskussa joulukuu on laskutettu kahteen kertaan.

Koska osalla perheitä on vuodenvaihteessa muutoksia iltapäivätoimintaan osallistumisessa, ratkaisu laskun oikaisussa on eri perheillä erilainen. Toimintatapa määräytyy lapsen toimintaan osallistumisen mukaan.

Kaikilla iltapäivätoiminnan lapsilla virheellisen laskun eräpäivä siirretään helmikuun loppuun. Uusi eräpäivä on 24.2.2023.

Jos lapsi kuuluu virheellisen laskun maksavien joukkoon, laskun voi maksaa yhdellä kertaa tai useassa erässä. Tärkeää on, että kaikkiin maksusuorituksiin merkitään virheellisen laskun viitenumero.

 

Menettelytavat laskun oikaisemiseksi: lapsi osallistuu iltapäivätoimintaan

1.       samalla toiminta-ajalla joulu- ja tammikuussa: molempien kuukausien osallistumismaksu maksetaan 11.1.2023 lähetetyllä laskulla. Tammikuusta ei lähetetä eri laskua. Laskun eräpäivä siirretään 24.2.2023.

2.       ei osallistu tammikuussa (esimerkiksi irtisanoutumisen vuoksi): virheellinen lasku jätetään huomioimatta. Perheelle lähetetään uusi lasku.

3.       osallistumisaika muuttuu tammikuussa (toiminta-ajan muutospäätös): virheellinen lasku jätetään huomioimatta. Perheelle lähetetään uusi lasku.

4.       aloitus iltapäivätoiminnassa on tammikuusta alkaen: perheelle lähetetään tammikuun lasku myöhemmin.

Lue myös