Puutarhajätteille on oma paikkansa – Kolmenkierto

12.5.2023 asuminen Tekninen ja elinvoima

Puutarhajätteille on oma paikkansa. Kevät on pihapuuhien aikaa ja puutarhaa laitellaan jälleen kesäkuntoon. Haravointijätteet ja risut on hyvä hävittää oikein.

Haravointijätteet voi kompostoida omalla kiinteistöllä tai viedä Kiertokapula Oy:n jätteidenkäsittelyalueelle maksutta. Kunnalla voi olla myös oma haravointijätteen vastaanottopaikka. Jätehuoltomääräysten mukaan haravointijätteiden kompostointi ei vaadi lämpöeristettyä kompostoria.

Haravointijätteen hävittämisestä ja käsittelystä voi lukea lisää Kiertokapulan sivuilla.

Saako risuja polttaa?

Risut voi hävittää esimerkiksi käyttämällä oksasilppuria. Oksien silppuamisessa syntyvää haketta voi levittää pensaiden alle tai käyttää kuivikkeena kompostissa.

Jätehuoltomääräysten mukaan taajamassa risuja ei saa hävittää polttamalla avopolttona lainkaan. Haja-asutusalueella pieniä määriä kuivia risuja ja oksia saa hävittää polttamalla, jos alueelle ei ole annettu metsä- tai ruohikkopalovaroitusta. Tarkista Ilmatieteenlaitoksen voimassa olevat palo- ja tuulivaroitukset ennen sytytystä.

Lisätietoja:

Jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivut

Jätelautakunta Kolmenkierto on seuraavien kuntien jätehuoltoviranomainen: Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää, Kerava, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Valkeakoski.