Mäntsälä sai Suomen koiraystävällisin kunta -tunnustuksen

13.9.2023 asuminen

Mäntsälän kunta sai 13.9. Kuntamarkkinoilla vastaanottaa Suomen Kennelliiton tunnustuksen Suomen koiraystävällisimpänä kuntana. Tunnustus jaettiin nyt ensi kertaa osana Suomen kennelliiton Koira kansalaisena -teemavuotta. Tunnustuksen kunnan eri toimijoiden  puolesta vastaanottivat kunnanjohtaja Hannu Laurila ja viheraluemestari Outi Asikainen.

Suomen Kennelliiton tiedotteessa todetaan, että ”Suomen koiraystävällisimmäksi kunnaksi valittu Mäntsälä on erittäin koiraystävällinen ja koirapalvelumyönteinen kunta, jossa on ymmärretty, miten helpottaa koiranomistajien arkea. Kunta toimii aktiivisesti koiraharrastajien kumppanina ja on houkutellut alueelleen monipuolista, laajemmankin alueen koiraharrastajia palvelevaa yritystoimintaa.”

Kunnanjohtaja Hannu Laurila pitää nyt saatavaa tunnustusta merkittävänä ja iloisena asiana koko Mäntsälän kannalta.

– Mäntsälän kunta on todella iloinen ja ylpeä tästä hienosta tunnustuksesta, jonka kunta nyt sai Kennelliiton kilpailussa. Tavoitteenamme on olla parhaan arjen paikkakunta, ja meille Mäntsälässä on tärkeää, että myös karvaisten perheenjäsenten arki sujuu mutkattomasti ja mukavasti. Suomen koiraystävällisin kunta –tunnustus on osoitus siitä, että Mäntsälässä koiriin liittyvät peruspalvelut toimivat hyvin, ja lisäksi Mäntsälän alue tarjoaa hyvän kattauksen muita palveluita ja hienoja mahdollisuuksia harrastaa niin ulkoillen kuin tavoitteellisemminkin eri koiraharrastuslajeissa, toteaa kunnanjohtaja Hannu Laurila.

Tunnustus on myös tärkeä markkinointivaltti, sanoo kunnan markkinointivastaava Jaana Jetzinger.

– Onhan sujuva elämä koiraperheenjäsenten kanssa hyvinkin tärkeä asia monelle. Suomessa on liki 800 000 koiraa ja koirallisia talouksia puolisen miljoonaa. Koirien kanssa asioidaan ja myös matkustellaan ja vieraillaan paljon.

– Kunta kutsuukin mukaan sekä kunnassa toimivia yrityksiä että muita toimijoita kampanjaan, jossa koiramyönteisyyttä tuodaan entistä paremmin asiakkaille ja vierailijoille esiin, sanoo Jetzinger.

Jos haluat mukaan Suomen koiraystävällisin kunta -kampanjaan Mäntsälässä ja tästä tunnuksen toimitilaasi, ota yhteyttä: mavi@mantsala.fi. Kerro viestissä, ovatko koirat tervetulleita asioimaan liikkeessäsi/toimitilassasi ja miten mahdollisesti muutoin koirien kanssa asiointi on huomioitu. Koiraystävälliset paikat tunnistaa jatkossa liiketilassa näkyvästä merkistä.

Koirien kanssa sujuvaan arkeen liittyvät kunnan ja yritysten palvelut on koottu kunnan verkkosivuille osoitteeseen: www.mantsala.fi/koirankanssa

Lue myös