Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä

8.6.2022 vapaa-aika

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 2.6.2022 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven suurimmilta yleisiltä uimarannoilta, eli niin sanotuilta EU-rannoilta.

Lapsia uimassa

Kuva: Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

Tiedote 8.6.2022

Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä

 

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 2.6.2022 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven suurimmilta yleisiltä uimarannoilta, eli niin sanotuilta EU-rannoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli- bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Sinilevää ei rannoilla havaittu. Bakteeripitoisuudet olivat hyvin matalia.

 

Uimarantavesien lämpötilat vaihtelivat pääosin 13,7 – 15,8 °C välillä. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Häklin uimarannalla, jonka veden lämpötilaksi mitattiin 15,8 °C.  Viileintä vesi oli Saaren uimarannalla Mäntsälässä 13,7 °C. Näytteet otettiin viime viikon torstaina, jolloin oli melko sateinen päivä, ja tämän jälkeen Keski-Uudellamaalla on ollut edelleen melko viileää, tuulista ja sateista. Nyt uimavesien lämpötilat ovat jo todennäköisesti hieman korkeampia.

 

Uimavesinäytteet otettiin seuraavilta järviltä ja rannoilta:

 

Järvenpää: Tuusulanjärvi, Tervanokan uimaranta

Tuusula: Häklin ja Urheilupuiston lammet sekä Rusutjärvi

Mäntsälä: Keravanjärvi (Mäntsälän kunnan uimaranta) ja Saaren uimaranta

Nurmijärvi: Sääksjärven uimaranta (Sääksjärvi) ja, Tiiran uimaranta (Valkjärvi)

 

Uimaveden laadusta tiedottaminen

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi löytyy uimarantojen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään. Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä (www.jarviwiki.fi), jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.

 

Lisätietoja antaa terveystarkastaja Tapio Multanen puh. 040 314 4720, tapio.multanen@tuusula.fi

(kuva: Keski-Uudenmaan ympäristökeskus)