Keski-Uudenmaan työllisyysaluejohtajaksi on valittu Annukka Jamisto

3.5.2024 työ

Järvenpään kaupunginhallitus valitsi 29.4.2024 Keski-Uudenmaan työllisyysaluejohtajan virkaan teologian maisteri Annukka Jamiston. Keski-Uudenmaan työllisyysalueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula, ja Järvenpää on vastuukuntana vastuussa uudistuksen käytännön toteuttamisesta. Työllisyysalue aloittaa toimintansa 1.1.2025.

Uudella työllisyysaluejohtaja Annukka Jamistolla on yli kymmenen vuoden kokemus työhallintoa, työnantajayhteistyötä, koulutusta ja sotepalveluja yhdistävien työllisyyspalveluiden kehittämisestä sekä johtamisesta kahdessa suuressa suomalaiskaupungissa. Hän siirtyy Keski-Uudenmaan työllisyysalueelle Espoosta Omnian Osaamiskeskuksesta, jossa sujuvoitetaan työttömien maahanmuuttajien pääsyä työelämään ja koulutukseen

Jamisto odottaa innolla mahdollisuutta päästä kehittämään uudentyyppisiä työllisyyspalveluita Keski-Uudellamaalla.

”Keski-Uudellamaalla on hyvä vire. Uskon, että täällä on hyvä mahdollisuus lähteä kehittämään uudenlaista, tuloksellista palvelukokonaisuutta yhteistyökumppanien, kuten työnantajien ja oppilaitosten, kanssa”, hän sanoo.

Annukka Jamisto aloittaa työt uudessa virassaan viimeistään elokuun alussa.

Uudet palvelut käynnistyvät ensi vuoden alussa

Järvenpään kaupungin Hyvinvoinnin palvelualuejohtaja Kristiina Soots toivottaa Annukka Jamiston lämpimästi tervetulleeksi Keski-Uudenmaan työllisyysalueelle.

”Olemme todella iloisia, että saimme TE-palvelujen valmisteluun mukaan Annukka Jamiston kaltaisen monipuolisen ammattilaisen. Hän on ollut luomassa uutta myös edellisissä töissään, ja hänen tavoitteellinen, analyyttinen ja kokonaisuuksia hyvin hahmottava otteensa rekrytointiprosessissa vakuutti. Jamistolla on myös verkostoissa arvostettu yhteistyökumppani, mitä ominaisuutta tulemme tarvitsemaan paljon tulevaisuudessa”, Soots sanoo.

Lakisääteiset työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät ensi vuoden alusta valtiolta kuntien vastuulle, ja Suomessa aloittaa toimintansa 45 työllisyysaluetta. Keski-Uudenmaan työllisyysalueelle, Järvenpään kaupungin palvelukseen siirtyy valtiolta henkilöstöä vuoden 2025 alusta.

Tämä vuosi on Keski-Uudellamaalla uusien palveluiden valmistelun aikaa. Kuuden kunnan asiantuntijat kehittävät uusia palveluita yhdessä nykyisten TE-palveluiden ja eri sidosryhmien, kuten yrittäjäjärjestöjen ja oppilaitosten, edustajien kanssa.

“Muutos antaa meille mahdollisuuden tiivistää yhteistyötä laajasti kunnan muiden palveluiden ja eri sidosryhmien kanssa. Toimintamalleista saadaan entistä ketterämpiä, jolloin voimme edistää vaikuttavammin työllisyyttä, osaavan työvoiman saatavuutta ja yritysten kasvua”, Kristiina Soots sanoo.

Lisätietoja:

Kristiina Soots Palvelualuejohtaja, Hyvinvointi puh. 040 701 5207 s-posti: kristiina.soots@jarvenpaa.fi

Iiris Laukkanen kaupunginjohtaja

puh. 040 315 3155 s-posti: iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi