Kaakkumäenraitin sillan uusi kansi nostetaan paikalleen viikolla 26 

20.6.2024 kadut

Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillan vanha kansisto on nostettu pois paikaltaan (kuva: Welado Oy)

Kaakkumäenraitin uuden sillan maatukien valutyöt ovat valmistuneet ja uusi sillankansi päästään nostamaan paikalleen ensi viikolla. Kaakkumäenraitin jätevesi- sekä vesijohtolinjojen asennukset ovat valmistuneet tällä viikolla.

Mäntsälän keskusta-alueella sijaitseva Mäntsälänjoen ylittävä Kaakkumäenraitin silta on ollut suljettuna liikenteeltä 22.4.2024 lähtien. Myös rantareitti sillalle on suljettu. Kaakkumäenraitin siltaurakan arvioidaan valmistuvan elokuussa 2024.

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen reunakivien asennus edennyt suunnitellusti 

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen graniittisten reunakivien asennus on sujunut ongelmitta ja kivien asennustyöt jatkuvat viikolla 26. Lisäksi tällä viikolla työmaalla on valmisteltu kenttäkiveyksenpohjia ensi viikon kiveyksen asennustöitä varten.

Keskisaarekkeen uusimistöiden aikana Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella ovat käytössä tilapäiset liikennejärjestelyt, jotka vaikuttavat muiden muassa liikennevalojen toimintaan.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta ja muuttuneiden liikennejärjestelyjen huomioimista työmaan kohdalla liikuttaessa.  Tämä takaa turvallisen liikkumisen tienkäyttäjille sekä työmailla työskenteleville, sanoo kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta.

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt valmistuvat syyskuun alkuun 2024 mennessä.

Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillan purkutyöt käynnistyivät tällä viikolla 

Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillan purkutyöt ovat alkaneet ja sillan vanha kansisto on nostettu pois paikaltaan. Mäntsälänjoen ylittäminen Vanhan Porvoontien siltojen kohdalta ei ole urakan aikana mahdollista, joten alueella liikkuvien tulee käyttää merkittyjä kiertoreittejä.

Vanhan Porvoontien kirkkosillan työmaalla keskeisin työvaihe viikolla 26 on sillan muottitelineiden tekeminen. Vanhan Porvoontien hulevesilinjan rakentaminen on edennyt kirkkosillan eteläpuolella viimeistelyvaiheeseen.

Mäntsälän kirkkosilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta sijaitsevat Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä kohdassa, jossa katu ylittää Mäntsälänjoen. Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu.

Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 lopussa.
 
Lisätiedot: 
Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869

Vanhan Porvoontien siltojen sekä kadun korjaus- ja saneeraus sekä Kaakkumäenraitin sillan uusiminen: 
GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö,
etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusiminen: 
GRK, Eero Pirskanen, työmaapäällikkö,
etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 050 5275174

 Seuraa hankkeiden etenemistä:  
Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/
Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/
Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen työmaalla on tällä viikolla reunakivien asentamisen lisäksi valmisteltu kenttäkiveyksenpohjia ensi viikon kiveyksen asennustöitä varten. (kuva: Welado Oy)

Kaakkumäenraitin uuden sillan maatukien valutyöt ovat valmistuneet tällä viikolla. (kuva: Welado Oy)

Lue myös