UUSIMAA23-valmiusharjoitus – häiriötilanteen hallinnan harjoittelua eri organisaatioiden yhteistyönä

13.11.2023 turvallisuus

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää tänä vuonna Uudellamaalla alueellisen valmiusharjoituksen UUSIMAA23, joka huipentuu 28.–30.11. järjestettävään aktiivivaiheeseen. Mäntsälän kunta on mukana harjoituksessa ja pääsee harjoittelemaan toimintaa kuvitteellisissa poikkeusoloissa.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää osallistuvien organisaatioiden oman toimintavalmiuden lisäksi etenkin yhteistoimintaa, tilannetietoisuutta ja väestönsuojelun valmiutta hyvin ajankohtaisen teeman, kiristyneen kansainvälisen tilanteen avulla.

Valmiusharjoituksen aktiivivaihe pidetään 28.–30.11. työpöytäharjoituksena, ja siinä käytetään apuna virtuaalista harjoitusalustaa. Harjoitus ei siis näy katukuvassa, mutta virtuaalisella alustalla Mäntsälän kuntakonsernin valmiusjohtoryhmä harjoittelee erilaisia tilanteita tehokkaasti väestönsuojelun näkökulmasta.

Valmiusharjoitukset ovat kokonaisturvallisuutta edistävää viranomaisten varautumista, joka varmistaa yhteiskunnan toimintaedellytykset normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

 

 

Lue myös