Tiedote häiriötilanteesta lukiolla – tilanne ohi

3.3.2023

Perjantaina 3.3.2023 klo 13.10 sattui häiriötilanne Mäntsälän lukiolla. Koululla toimittiin poliisin ohjeiden mukaan mm. lukitsemalla ovet ja tilanne on poliisin mukaan ohi.

Perjantaina 3.3.2023 klo 13.10 sattui häiriötilanne Mäntsälän lukiolla. Poliisilta saadun tiedon mukaan eräs sivullinen ohikulkija oli ilmoittanut hätäkeskukseen, että kadulla kävelee mieshenkilö veitsi kädessä lukion suuntaan. Poliisilta saadun ohjeistuksen mukaisesti koululla toteutettiin varotoimenpiteenä ulko-ovien ja luokkien lukitseminen. Tämä varotoimi jatkui, kunnes poliisin tarkastukset saatiin päätökseen.

Poliisi tarkasti koulun sisätiloja ja laajemman alueen usean poliisipartion voimin. Poliisilta saadun tiedon mukaan noin klo 13.30 varotoimenpide purettiin lukiolla. Poliisi ei ole tehnyt havaintoja tuntomerkkejä vastaavasta miehestä, eikä uusia ilmoituksiakaan ole tullut.

Rehtori tiedotti opiskelijoita ja henkilöstöä kuuluttamalla keskusradion kautta. Lisäksi asiasta informoidaan vanhempia. Koulupäivä jatkuu normaalin lukujärjestyksen mukaan. Tapahtuneesta käydään myös purkukeskustelua opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa. Tarvittaessa opiskelijoille ja henkilöstölle järjestetään henkistä apua.

Lue myös