Saferoad Suomi Oy lahjoitti ukrainalaisten apuun 3000 € arvosta lahjakortteja

21.6.2022 maahanmuutto

Lahjoituksellaan Saferoad haluaa tukea paikallisia ukrainalaisia maahantulijoita ja heidän parissaan tehtävää työtä.

Lahjoituksellaan Saferoad haluaa tukea paikallisia ukrainalaisia maahantulijoita ja heidän parissaan tehtävää työtä. Lahjakorteista osa on hankittu Kesportista ja osa K-ryhmältä, joten mahdollistamalla liikuntavälineiden ja erityisesti mm. pyöräilyturvallisuuteen liittyvien välineiden hankintoja yhtiö haluaa edistää liikenneturvallisuutta.

– Halusimme tukea erityisesti paikallisia ukrainalaisia maahantulijoita konkreettisella avulla. Tiellä liikkujien turvallisuusasiat ovat meille tärkeitä, kertovat yhtiön talouspäällikkö Arja Marttila.

Kunnan maahanmuuttopalvelut otti lahjoituksen vastaan kunnantalolla. Kuvassa oikealla Arja Marttila ja Susanna Kolomainen Saferoad Oy sekä Hanna Holm, Lars Moberg ja Minna Kaunisto maahanmuuttopalveluista.

Liikkuminen ja retkeily lähiympäristössä ovatkin tärkeitä mahdollisuuksia myös ukrainalaisille, kertoo maahanmuuttokoordinaattori Hanna Holm.

– Ongellakin on käyty ukrainalaisten kanssa ja saatu monia iloisia kokemuksia, kertoo palveluohjaaja Lars Moberg.

Mäntsälän kunnan maahanmuuttopalvelut kiittää ukrainalaisten puolesta lahjoituksia antaneita ja monin eri tavoin yhteistyötä tehneitä ja toimintaa tukeneita kuntalaisia. Ukrainalaisten naisten ja lasten käyttöön on saatu useit polkupyöriä lahjoituksina, mutta esim. pyöräilykypärät on hankittu uusina turvallisuuden vuoksi.

Saferoagd Oy turvaa teillä liikkumista

Saferoad Oy kehittää turvallisia, innovatiivisia ja kestäviä kaide- ja tieliikenneratkaisuja, jotka turvaavat ihmisten liikkumista, liikkuvat he sitten jalkaisin, pyörällä tai autolla. Saferoad Oy on siirtänyt toimintansa Mäntsälässä vuonna 2021 Kaide Kanerva Oy:n yrityskaupan myötä. Yrityksellä on Mäntsälässä tuotantotilat Nummisissa ja toimistotilat keskustassa.

– Olemme iloisia saadessamme toimia Mäntsälässä, toteaa Arja Marttila

Saferoadin palveluksessa Suomessa työskentelee noin 60 ammattilaista suomalaista liikenneturvallisuutta edistäen. Yrityksellä on asennustyöntekijöitä tiimeissä ympäri Suomea eri kohteissa. Yritys valmistaa ja asentaa mm. teiden, siltojen ja kevyen liikenteen väylien kaiteita, sekä törmäysvaimennettuja ja kokoon taipuvia kaiteenpäitä viranomaisille ja urakoitsijoille. Myös kunnossapitopalvelut, kuten erikoispesut, harjaukset ja imulakaisut, sorateiden höyläykset ja pölynsidonta, reunamurskeen levitys sekä työmaiden vedenajot kuuluvat yrityksen toimialaan.

Kierrätyspiste Ekotori vastaanottaa yhä lahjoitustavaraa

Kierrätyspiste Ekotori toimii entisissä Matkahuollon tiloissa, os. Yhdystie 1. Ekotori on avoinna heinäkuussakin, mutta supistetuin aukioloajoin. Sinne voi lahjoittaa edelleen polkupyöriä ja polkupyörän pumppuja, henkareita, imureita, työkaluja, pyykinkuivaustelineitä ym. kodin pientarvikkeita tai pesuaineita, shampoita, vauvan vaippoja, wc-paperia tai siivousvälineitä. Ekotorilta löytyy hyvä listaus lahjoitustoiveista.

Teksti ja kuva: Tiina Hast