Presidentinvaalin ulkomainontaohjeet

7.12.2023 Vaalit Vaalit

Presidentinvaali toimitetaan sunnuntaina 28.1.2024 ja vaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 17. – 23.1.2024. Jos 28.1.2024 toimitettavassa vaalissa kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toimitetaan kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä toinen vaali 11.2.2024. Mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestys on 31.1.-6.2.2024.

Suomen kuntaliitto suosittaa, että vuoden 2024 presidentinvaalin ulkomainonta aloitetaan viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua eli 10.1.2024. Mainokset on poistettava viimeistään vaaleja seuraavana päivänä.

Vaalien ulkomainonnassa ja vaalimainostelineiden pystytyksessä kunnan luvanvaraisilla alueilla noudatetaan seuraavaa käytäntöä:

Vaalimainostelineitä pystytetään Kirkonkylän kaava-alueella seuraaviin neljään (4) paikkaan:

 

1.      Mäntsälän rautatieasema

2.      Linja-autoaseman alue, Yhdystien varsi

3.      Kansalaisopisto, Nordenskiöldintien ja Vanhan Porvoontien risteys

4.      Kivistöntie, Karhukujan ja Kivistöntien risteys

 

  • tekninen- ja elinvoimapalvelualue pystyttää vaalimainostelineet yllä mainituille hyväksytyille paikoille niin, että ne ovat paikoillaan viimeistään 9.1.2024. Telineet poistetaan teknisten palveluiden toimesta välittömästi vaalien jälkeen.
  • puolueet ja muut ryhmittymät huolehtivat itse ehdokaslistojen ja mainosten kiinnittämisestä ja niiden kunnossapidosta
  • erillisellä kartalla osoitetaan Kirkonkylän kaava-alueella vaalimainoskielto kunnan omistuksessa tai hallinnassa olevilla alueilla (karttaliite / kaava-aluerajaus).
  • kullakin neljästä mainospaikasta on varattuna kaksi (2) mainospaikkaa kutakin ehdokkaan asettanutta puoluetta tai ryhmää kohti. Yhteensä puolue/ryhmä voi hakea max. 8 taustalevyä
  • mainokset ryhmitellään ehdokaslistan mukaiseen järjestykseen vasemmalta oikealle lukien tien suunnasta katsottuna

 

Vaalimainosten taustalevyjä voi noutaa teknisten palveluiden varastolta kunnan varikolta normaalina virka-aikana, osoite Mäntymäentie 2, 04600 Mäntsälä, tiedustelut Petri Heikkilä puh. 040 314 6062

Mäntsälän kyliin ei kunnan toimesta osoiteta vaalimainospaikkoja, vaan puolueet ja ryhmittymät huolehtivat itse siellä tapahtuvasta mainonnasta ja mainosten poistamisesta vaalien jälkeen.

Lue myös