Millainen on sinun Kestävä ja turvallinen Mäntsäläsi vuonna 2035?

6.2.2024 liikenne

Kestävä ja turvallinen Mäntsälä 2035 – liikenne- ja ilmastosuunnitelman laatiminen on käynnistynyt helmikuussa, kun kunnantalolla työpajailtiin eri kohderyhmien kanssa. Lopputuloksena päivän annista työstetään Mäntsälän ensimmäinen oma liikenne- ja ilmasto-ohjelma vuoden 2024 aikana.

– Kiitos kaikille työpajoihin osallistuneille sekä erityiskiitos Uudenmaan liiton erityisasiantuntijoille ilmastoa ja liikennettä koskevista alustuksista. Päivä oli erityisen arvokas erilaisten näkökulmien saamiseksi alkaneelle ohjelmatyölle ja oli mukava tavata uutena työntekijänä viranhaltijoita sekä muita merkittäviä mäntsäläläisiä verkostoja, liikenne- ja ilmastoasiantuntija Elina Lämsä toteaa.

Työpajan aineisto on esillä kunnantalon ala-aulassa vielä torstaihin 8.2. saakka ja tuloksia tullaan esittelemään vammaisneuvoston, ikäihmisten neuvoston ja nuorisovaltuuston kokouksissa kevään 2024 aikana.

– Mielelläni tulen kertomaan liikenne- ja ilmastotyöstä kutsuttuna myös muille toimijoille ja pyrimme kuntakehityksessä saamaan työpajan tulokset myös verkkokatseluun, Lämsä vinkkaa. – Tiesittekö muuten, että kuntakohtaisia ilmastopäästöjä eri päästölähteittäin pääsee helposti tutus-tumaan Suomen ympäristökeskuksen palvelusta hiilineutraalisuomi.fi? Suora linkki Mäntsälän ilmastopäästödataan (https://paastot.hiilineutraalisuomi.fi/#fi_kunta505)”, hän lisää.

Mäntsälän kunta on liittynyt vuonna 2022 hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU) ja Mäntsälän kunnan strategiasta johdettuna tavoitteena on, että kuntakonserni on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Helmikuun alussa pidetty työpaja järjestettiin Mäntsälän kunnan henkilöstölle, lautakuntien puheenjohtajille sekä muille Mäntsälän kunnan sidosryhmille. Paikalla oli neuvostojen lisäksi Mäntsälän yrityskehityksen, Nivos Oy:n sekä Rahtarit ry:n edustus.

Kestävä ja turvallinen Mäntsälä 2035 -liikenne- ja ilmastosuunnitelman seuraava vaihe on toteuttaa kuntalaisille ja alueen toimijoille liikkumiskysely. Kysely julkaistaan maaliskuussa ja sen tarkoituksena on päivittää vuonna 2018 laadittu liikennepalveluselvitys. Kyselystä tiedotetaan erikseen ja se pyritään jalkauttamaan niin linja-autoliikenteeseen, rautatieaseman kautta junalla pendelöiville kuin muita kulkumuotoja käyttäville.

Lisätietoja antaa: Elina Lämsä, liikenne- ja ilmastoasiantuntija, elina.lamsa@mantsala.fi tai 040 3146030

Lue myös