Miljoona roskapussia-kampanja starttaa pian!

6.4.2023

Mäntsälän kunta järjestää kunnan henkilöstölle, luottamushenkilöille ja yhdistyksille suunnatun siivoustapahtuman torstaina 4.5.23. Myös koulut ja päiväkodit osallistuvat roskien keräämiseen ke 3.- to 4.5.

Mäntsälä on mukana Ylen Miljoona roskapussia-kampanjassa, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä.

Kunta järjestää siivoustapahtumia

Mäntsälän kunta järjestää kunnan henkilöstölle, luottamushenkilöille ja yhdistyksille suunnatun siivoustapahtuman torstaina 4.5.23. Jätesäkkejä ja hanskoja voi noutaa kunnantalon palvelupiste Vinkistä sen aukioloaikoina. Käytettyjä hanskoja ei tarvitse palauttaa.

Myös koulut ja päiväkodit osallistuvat roskien keräämiseen ke 3.- to 4.5 . Koulut ja päiväkodit voivat hakea ennakkoon ilmoittamansa määrän tarvikkeita Vinkistä. Käyttökelpoisia hanskoja voi uusiokäyttää myöhemmin muussa toiminnassa. Kunnan kiinteistöjen roska-astioihin tulee jättää tilaa kunnan omasta toiminnasta syntyviä jätteitä varten.

Roskia kerätessä tulee noudattaa varovaisuutta. Tiealueilta kerättäessä vaaditaan tieturvakortti ja huomioliivit. Roska-astioihin ei saa työntää kättä mahdollisten terävien esineiden varalta, eikä jätesäkkejä tule kantaa olalla säkkien mahdollisesti sisältämien neulojen ym. vaaralliseksi luokiteltavien esineiden varalta. Neuloja tai muita vastaavia ei tule kerätä ilman asianmukaisia hanskoja. Mikäli vaarallisia esineitä löydetään, tulee ne sulkea esim. pulloon tai rasiaan. Ensiaputarvikkeita on saatavilla palvelupiste Vinkistä sen aukioloaikoina.

Turvallisuusohjeita (roskapaivassa.net)

Jätesäkkejä ja hanskoja jaossa myös kuntalaisille

Haastamme myös muut kuntalaiset osallistumaan kampanjaan!

Kunta vastaa puistoroskiksien tyvelle kampanja-aikana jätettyjen roskapussien poiskuljettamisesta. Kuntalaiset voivat halutessaan hakea jätesäkkejä ja hanskoja palvelupiste Vinkistä toukokuun 1. viikon ajan.
Kerättävä jäte tulee mahdollisuuksien mukaan toimittaa kierrätykseen. Kierrätettävän jätteen on oltava puhdasta ja kuivaa.

Roska-astioiden ollessa lähes täynnä tai täynnä voi keräyspussit jättää astian viereen. Puistoroskiksien yhteydessä on Resonoi-palautepalvelun QR-koodi, jonka kautta voi tehdä ilmoituksen tyhjennystarpeesta. Jätettäessä roskapusseja jäteastioiden viereen tulee huolehtia, etteivät esim. linnut ja jyrsijät pääse roskiin käsiksi.

Ylen Kampanjan starttaa 13.4. TV1 klo 20.00-20.30 Miljoona roskapussia -ohjelma ja kampanja päätetään 15.6. TV1:ltä klo 20.00-20.30 tulevalla ohjelmalla. Ylen verkkosivuilla avautuu 13.4. kampanjasivuston roskalaskuri yle.fi/miljoonaroskapussia, johon mäntsäläläiset voivat itse käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän Mäntsälän kohdalle. Koulujen ja päiväkotien osalta tiedot ilmoitetaan keskitetysti Henna Tulkille. Kerättyjen roskapussien määrä tulee näkyviin kampanjasivulle.

Yhteyshenkilönä kouluille ja päiväkodeille toimii henna.tulkki@mantsala.fi, puh. 040 314 6747, kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle outi.asikainen@mantsala.fi, puh. 040 314 5833.

Lue myös