Anna palautteesi Mäntsälän liikennepalveluista

18.3.2024 joukkoliikenne

Mäntsälän kunta on aloittanut liikennepalveluselvityksen laadinnan. Liikennepalveluselvityksen osana on julkaistu kysely kuntalaisten ja Mäntsälässä työskentelevien, opiskelevien ja vierailevien ihmisten kokemuksista Mäntsälän alueen liikennepalveluihin liittyen.

Kysely on avoinna 15.3.–8.4.2024 välisenä aikana ja klikkaamalla tästä linkistä pääset kyselylomakkeelle.

– Kysely on kaksiosainen, joista ensimmäinen osa tarkastelee vastaajan liikkumiskäyttäytymistä ja henkilökohtaisia kokemuksia ja näkemyksiä Mäntsälän eri liikkumispalveluista sanallisessa muodossa. Vastaamiseen kannattaa varata aikaa vähintään puoli tuntia, liikenne- ja ilmastoasiantuntija Elina Lämsä kertoo. – Toisen kyselyosan avulla kyselyn vastaajat pääsevät osoittamaan mahdolliset liikkumisen ongelmapisteet karttalomakkeella.

Internetkyselyn lisäksi kyselyyn voi vastata paperisella lomakkeella Mäntsälän kunnan Palvelupiste Vinkissä osoitteessa (Heikinkuja 4) sekä Mäntsälän kirjastolla (Urheilukatu 4B) näiden aukioloaikojen puitteissa.

– Koska kysely ei valitettavasti ole riittävän saavutettava oletettavan joukkoliikennepotentiaalin tai kaikkien eri käyttäjäryhmien osalta, vastauksensa kyselyyn voi tulla antamaan myös haastattelun muodossa suullisesti Mäntsälän kunnantalolle torstaina 28.3. klo 9.00–14.00. Avustan tällöin myös tarvittaessa lomakkeiden täytössä, Lämsä lisää.

Kyselyn avulla vastaajien kokemukset kerätään kartalle paikkatietoaineistona, jota voidaan jatkossa käyttää esimerkiksi kuntatekniikan ja katuverkon parantamisen työkaluna.

Ennen kesälomia julkaistavan liikennepalveluselvityksen aineistot tulevat olemaan merkittävässä roolissa kunnan sisäisen joukkoliikenteen mahdollisen toteutuksen tarkastelussa.

– Toivottavasti mahdollisimman moni antaa palautetta ja näkemyksiänsä nimenomaan joukkoliikenteen kehittämisen osalta sekä esimerkiksi matkaketjun esteettömyyteen ja liikennepalveluiden saavutettavuuteen liittyen, Lämsä summaa. – Tarvitsemme myös paikallisten yritysten ja työmatkaliikkujien näkökulmia, joten siltarummut saa laittaa pärisemään ja puskaradioihin vinkkiä kyselystä.

Lisätietoja liikennepalveluselvityksestä sekä kyselyyn liittyen:

Mäntsälän kunta, Elina Lämsä, liikenne- ja ilmastoasiantuntija yhteystiedot: etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6030